放車 一般28car價, 最多打個9折 / 85折

最憎係嗰D 出到尼又彈依樣嗰樣, 下下禁你價嗰D. 嗰D一聽到真係晒氣 ...
vassilihk 發表於 2020-1-13 09:10

冇錯,試過又係出到來左彈右彈,仲要遲粒幾鐘,最尾寧願平放俾行都唔俾佢。

via HKEPC Reader for Android

遇過一個有特別既講價技巧...
試完車, 當晚打黎, 我本身開10萬, 佢回8萬唔使上架
我話最平9萬, 架車冇撞上唔上架都冇問題最多曬半日
第二日再打黎, 8萬要上架...
一般講價只會越講越貴, 你唔加不突止仲要開多個條件係咩玩法

試過一次, 個買家黎到話交換揸. 心諗你係咪傻ga.
我係賣車, 唔係換車.

試車就一定要比訂金, 你好好彩, 萬一你份車保唔包其他人名而佢又有咩交通意外, 會入曬你數

下次叫佢想試車去陳列室試

樓上師兄我都搵緊,介意比埋我睇你地咩車,可能有機會試下。
https://www.hkepc.com/forum/view ... &extra=page%3D1

放車 一般28car價, 最多打個9折 / 85折

最憎係嗰D 出到尼又彈依樣嗰樣, 下下禁你價嗰D. 嗰D一聽到真係晒氣 ...
vassilihk 發表於 2020-1-13 09:10

網上賣野好多呢D人,下下都要壓你價,賣車我就未試過,但DXFEVXXX賣二手野就好多次,明明都寫明不議價都要講價
OK,係人都想用平D買野,咁-5%都可以既,但好多人一黎就-20%以上

好似樓主咁,如果一黎18萬要減兩萬我真係唔睬佢,試完車重要再減兩萬?!
不過樓主應該都係心急想買新車先會咁都肯,又或者之前28賣車經驗良好先咁

遇過一個有特別既講價技巧...
試完車, 當晚打黎, 我本身開10萬, 佢回8萬唔使上架
我話最平9萬, 架車冇撞上 ...
Hidekii 發表於 2020-1-14 10:25

又係一黎就減兩成,其實D人無心買我係唔會覆

其實去到14萬你肯平比佢應該要佢落少少訂
當然個買家真係比較賤既

賣車不嬲唔比買家試車嫁啦, 最多一齊出去行個圈, 免得有咩誤會
matthias2100 發表於 2020-1-13 10:57

點會?我自己買過幾部車都可以試
唔自己試好多野feel唔到

點會?我自己買過幾部車都可以試
唔自己試好多野feel唔到
wewetwet 發表於 2020-1-15 08:23

撞左係咪你上身?