點會?我自己買過幾部車都可以試
唔自己試好多野feel唔到
wewetwet 發表於 2020-1-15 08:23

你有買3保?

又係一黎就減兩成,其實D人無心買我係唔會覆
meowmi 發表於 2020-1-15 05:09

我睇車都係習慣睇完用車價8折去開始傾 (*除非係有D車主一開波就講左自己底價係幾多)
咁當然還價果陣客客氣氣唔係搵交嗌啦
OK咪8折, 唔OK咪再傾囉, 買家開天殺價JE, 仲有下一句落地還錢嘛, 咪還下價囉
真係無誠意咪唔賣囉~
始終平到幾多真係袋返落自己銀包GA嘛, 我試過最後都係9折左右就成交~

你有買3保?
upatchow 發表於 2020-1-15 11:31

關咩事?三保係到你確定要部車先買囉

網上賣野好多呢D人,下下都要壓你價,賣車我就未試過,但DXFEVXXX賣二手野就好多次,明明都寫明不議價都要講 ...
meowmi 發表於 2020-1-15 05:07

賣車一黎斬幾萬其實好平常,所以一般開價都會開高D等人斬

撞左係咪你上身?
wgpoon 發表於 2020-1-15 09:11

呢d試車前要講定
如果係我撞當然要私了賠比人或者要部車自己執啦
so far幾次都未試過咁搞笑試車都會撞

車都未睇就話減嗰D 真係唔想覆

回覆 25# wewetwet

如果你走數就真係車主上身先再搵你賠... 所以先會咁多人唔俾個買家試, 都係保障返自己

關咩事?三保係到你確定要部車先買囉
wewetwet 發表於 2020-1-15 15:12

你最好CHECK清楚先

https://kwiksure.com/zh/article/lending-cars/

你最好CHECK清楚先
upatchow 發表於 2020-1-15 16:20

咪傻啦,唔通我買左三保先試人地部車?
check到有問題咪傻仔?

遇過一個有特別既講價技巧...
試完車, 當晚打黎, 我本身開10萬, 佢回8萬唔使上架
我話最平9萬, 架車冇撞上 ...
Hidekii 發表於 2020-1-14 10:25

咁咪唔賣囉 ! 可以唔傾架