你落樓下買賣版試下買電話試完唔岩feel唔買睇下點囉
ttsssp 發表於 2020-1-17 15:08

有咩問題?我覺得無問題wo,如果試到有問題或者唔岩自己梗係唔買啦

有咩問題?我覺得無問題wo,如果試到有問題或者唔岩自己梗係唔買啦
wewetwet 發表於 2020-1-17 15:23

貨物有問題 > 賣家問題,有權拒絕交收
感覺有問題 > 買家問題,咁點解要賣家負責任
賣家點解要理你感覺問題?要講feel請搵sales

貨物有問題 > 賣家問題,有權拒絕交收
感覺有問題 > 買家問題,咁點解要賣家負責任
賣家點解要理你感覺問題 ...
ttsssp 發表於 2020-1-17 15:38

咩邏輯?負咩責任?你做賣家我唔買你咪最多蝕時間同油錢
買得車都唔係小數目,點解唔岩feel我仲要買?
唔岩心水講得難聽d我使x理你感受

咩邏輯?負咩責任?你做賣家我唔買你咪最多蝕時間同油錢
買得車都唔係小數目,點解唔岩feel我仲要買?
唔 ...
wewetwet 發表於 2020-1-17 16:08

做賣家一樣可以叫你過主啦運吉既,要試?不了
  仍然無解決過出事邊個負責既問題

一樣米養萬樣人, 總有衰人
賣家都要小心
講真, 如果有第2個人唔講價即買, 你都賣畀第二個.
好似佢搵完你, 如果有其他靚盤, 佢一樣會搵第二個.

that's why 依家仲有二手車行做買賣二手車~

回覆 25# wewetwet

撞到部超跑係咪都你自己上身? 唔駛claim車主個保險?

PS. 不嬲買/賣二手車, 都唔會自己試, 同埋畀人試.

呢個我試過有趣D, 有個賣家主動叫我上車話試套BRAKE比我睇, 試埋個ABS著唔著, 然後佢自己揸踩一次DUP比 ...
stevechau 發表於 2020-1-17 12:17

一樣米養百樣人. 各有不同看法. 無話絕對對錯...

如我對自己架車有信心, 我點會怕試比人睇.
自己揸踩一次DUP, 咪當測試自己架車正唔正常. 從來未試過急剎既人, 幻想自己遇事時可以好冷靜咁急剎?
我賣車時不介意試埋快加速, 斜路起步, 高速....(當然在自己熟悉路段又安全情況下)

反而有D小心眼怕我架車有鬼.

一定唔比未來買家試車既賣家, 在出post講明先咪得.
唔介意比人試車既賣家, 寫明可試/任試~~

唔寫明即是可議

無知一問:
出面有hkmi ipmc個d第三方上架有無驗電軚有無左右力度不均? 高轉無力異音等等?

hkmi ipmc 係貴少少但做足過不少車房好多. 我覺得值得既!

回覆  wewetwet

撞到部超跑係咪都你自己上身? 唔駛claim車主個保險?

PS. 不嬲買/賣二手車, 都唔會自己試 ...
victor_pc 發表於 2020-1-18 00:20

連試車都驚撞咁無信心學咩人渣車