回覆  咩叫靚價?2020求其油卡都2.6,中石油walkin申請油公司卡都3.5

聽聞大粒星有張自己申請可以-$4.X, ...
yelosuga 發表於 2020-1-18 00:28

都要就到地方,我自己住個度同公司都冇加德士,得Shell同Esso
你講個D,上連登睇咩叫能源大法
我自己附近冇加德士入,所以冇咩研究

應該就係油卡加油券加積分換油

回覆  THINKWARE F800 PRO 的確好野來, 係貴D姐, 平有HP/iroad, 快相提示用高得好過

thinkware 好以就係s ...
yelosuga 發表於 2020-1-18 00:40

初揸唔熟路就高德,連入邊條線都話埋你知
揸熟左就用Waze,好多時熟左之後你個導航都係睇入到市中心果一兩個路口點轉者

多謝詳細分享

會去睇左福仁同TB先

似乎好多人唔鍾意月結,睇黎都係用住一般油卡先 ...
yelosuga 發表於 2020-1-18 00:45

始終月結無事果陣好似抵, 但突然少左優惠你入貴左, 唔CHECK單果陣又唔會知~
反正普通現金卡如果可以加埋油券都-$4/L咁上下, 月結卡唔係保證高於呢條數其實都無乜作為~

https://www.poleungkuk.org.hk/page/detail/17592
ESSO可以申請呢張,寫話減2.2,但好似其實減2.4
反正免費申請,多張無所謂

回覆 7# yelosuga

FYI
https://www.hkepc.com/forum/redi ... 78&pid=38846871

Shell 搵 agent 油卡 - 2.6
大星星, 紅卡 + coupon -4.2
Esso 保良局 - 2.6
中石油 -3.0 to 3.5 (今個月 walk in 用佢張油卡 -3.5 至 3.8)
中石化 我唔入, 早排經過見 walkin - 4.2 (靚油)

初揸唔熟路就高德,連入邊條線都話埋你知
揸熟左就用Waze,好多時熟左之後你個導航都係睇入到市中心 ...
子樂 發表於 2020-1-20 07:48

高德話入邊條線 雖然9成都無錯 但有時都會老點人
信自己睇路牌好d

高德話入邊條線 雖然9成都無錯 但有時都會老點人
信自己睇路牌好d
ckmakit 發表於 2020-1-20 11:58

高德update得慢,有改線新路就瀨野
好似之前灣仔繞道,Waze第二日就有新路線,高德個幾兩個月先有

通常aftermarket 車機個position 要睇map 都要dup 低小小頭
我自己就唔係好慣,有d 人就鐘意水平線咁睇,呢個case 只能用電話支架直接睇電話
如比得起錢買隻有無線carplay 嘅絕對好過有線
特別係d usb 頭喺手枕box 或手套box,用起上嚟真係好煩。
aftermarket 車機條usb 99% 都拉喺手套box,你諗下扮條線出嚟幾核突
當然你叻嘅,可以買條extension or 2/3M 線經番手套box 底,經中控入番司機位腳底
但無線carplay 就解決晒呢個問題

F800 PRO 絕對係好野,最好買埋bab50 就唔怕傷電。
我用緊Cellink Neo ,價錢貴過 BAB50 , 但大1500mah 同有app
搭 F800 pro 縮時 mode 可用到35 hrs parking

呢舊錢絕對值比。

出左人生第一部46 ,公廁prius

首先要裝車cam同後拍鏡,因水貨車機頭廢左,想一次過換

見到fb shop ...
yelosuga 發表於 2020-1-15 23:20

1. 我冇用車機
2. 同上
3. 我覺得前後2K好夠,最緊要睇得清車牌同夜拍效果
4. 淘寶搵,我用果款係點煙頭出藍牙機駁收音機,仲有2個USB頭
5. 淘寶
6. 係,去caltex油站拎form申請,但只可以銀行戶口自動轉帳

回覆  咩叫靚價?2020求其油卡都2.6,中石油walkin申請油公司卡都3.5

聽聞大粒星有張自己申請可以-$4.X, ...
yelosuga 發表於 2020-1-18 00:28

我就用大星星卡,每次去入油即場問佢攞coupon (入400減50),未試過冇券。月結單會自動再減,通常係入$450油而實際畀$350。