寶馬原廠保險問題

第三年全保, 四個月後收到保書, 居然車輛維修上限$5000, 玻璃墊底$6000, 醫療開支上限$10000
吟同三保係無分別

via Android

第三年全保, 四個月後收到保書, 居然車輛維修上限$5000, 玻璃墊底$6000, 醫療開支上限$10000
吟同三保係無 ...
AAA1 發表於 2020-7-18 10:23

上限得5000千係唔係錯左呀?5000 返一返原廠整小小都過啦 你了解清楚好D

冇睇錯, 大部份人以為同第一年一樣,睇番第二年的全保都係保幾千車價,第三方就過百萬

via Android

你可以打電話去問問,我部車比人撞到都陪左六皮野

5年車

吟同三保係無 ...
AAA1 發表於 2020-7-18 10:23

氹你買新車, 全保就緊係有咁平得咁平, 氹你落疊喇, 當你買左後, 就條數緊係唔係咁計法喇.

你可以打電話去問問,我部車比人撞到都陪左六皮野

5年車
PSG7008 發表於 2020-7-19 10:11

你係第三方陪錢比你
吟都好等啲車主唔好以為有全保就飛車

via Android

$5000?墊底費?

$5000?墊底費?
concorde 發表於 2020-7-20 11:48

$5000 墊底費咪有良心囉, 幾皮嘢墊底費都好平常咋

回覆 6# AAA1

吾係,保險大約意外三個星期已經陪左,有折舊但都要自己出錢補差價

如果陪上限6千不如買3rd party. 保費都$5xxx已上

我claim過幾次wind screen 張單都吾止$6000. 我都係比三四千 windscreen damage excess 咁上緊

所以如你所講有全保並吾係萬能,就算人地錯都有機輸錢,大家小心揸車

$5000?墊底費?
concorde 發表於 2020-7-20 11:48

Bmw 多數$5000-8000 原廠用Allianz