超級黑仔

琴日死電池,今日中釘

今朝打風,晏晝出車,一撻車tpms就響alarm,前左胎壓<最低顯示值,落車昅下,confirm中釘,目測雖唔係好扁,但仍不敢怠慢,打返去32磅先揸去補

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

回覆 1# ununfoot
去油站打40磅 先去胎鋪  唔抆佢有排

樓主, 我都有用你相中米仔牌電泵, 不過氣壓讀數完全唔準, 小心小心

via HKEPC Reader for Android

樓主, 我都有用你相中米仔牌電泵, 不過氣壓讀數完全唔準, 小心小心

via HKEPC Reader for Android ...
rexleung 發表於 2020-8-20 03:36

多謝提醒,我部泵嘅讀數基本上同tpms讀數一致,所以應該都算準

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

回覆 2# love19901109

話說我都買左呢個bump, 拎出黎試用,駁好條喉去個氣嘴,個bump 駁左jumo starter 攞電,咁之後著個bump power,佢讀到條tire 30psi, 我想打到33,就按++, 但個bump 氣壓唔識上嘅...最終bump 唔到,係咪我個野壞左啊 T_T

回覆  love19901109

話說我都買左呢個bump, 拎出黎試用,駁好條喉去個氣嘴,個bump 駁左jumo starter 攞 ...
milkyway 發表於 2020-9-7 01:46

好多checp泵唔夠力起第一下
你set左,33
佢著左先插去胎咀,就會夠力

好多checp泵唔夠力起第一下
你set左,33
佢著左先插去胎咀,就會夠力 ...
madebyp90 發表於 2020-9-7 01:53

謝ching 回覆

回復 5 #milkyway

我都有呢個pump, 按完+好似仲要按start 㗎喎。

via HKEPC Reader for Android

我用左一年小米pump, 細得黎都算夠力, 充過車,單車,波,$2XX

我都係用緊TB的鐵將軍 TPMS 同`埋佢個泵.. 都OK ... 我C機位個輪有小小漏... 通常第一日打完36 PSI 之後... 隔3日之後就會響.... 但其餘3隻沒問題... 唉