福特 FORD GRAND C MAX 二手價好似好低玩

有無用家心得分享下?

我見 2015 年車 賣緊 7 萬左右,未計還埋價\

但美國車唔知難唔難搵件做維修

有無用家心得分享下?

我見 2015 年車 賣緊 7 萬左右,未計還埋價\

但美國車唔知難唔難搵件做維修 ...
owen234hk 發表於 2021-1-4 18:26

係R周車, 德製

幾年前想買但最後冇, FB GROUP 講都係SENSOR 問題多, 有冇用家係度?

係R周車, 德製

幾年前想買但最後冇, FB GROUP 講都係SENSOR 問題多, 有冇用家係度? ...
rockie577 發表於 2021-1-4 08:57 PM

好車
但要就住揸
不能好似豐田咁揸

好車
但要就住揸
不能好似豐田咁揸
master_hong 發表於 2021-1-5 11:15

點樣就住法?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

1.5公升Turbo DCT
都係整車煩, 折舊高, 無得別偏好都唔會揀佢

點樣就住法?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)
65c02 發表於 2021-1-5 11:20 AM

Start-stop停車 後開車時我細腳油,因為大腳會chok
偈油要有要求,因為lpsi
如果冇換生氣批,要勤d拆蝴蝶掩清偈油,因為會積聚
最後要小心揸,一撞就差唔多滔得

但佢係比倒駕駛樂趣同紮實度比你

如果豐田是 鍾無艷
佢就係夏迎春

回覆 2# rockie577
Ford車主但唔係cmax
5年車少揸已經壞咗兩次ABS Sensor
除咗呢樣其他都好滿意

回復 2 #rockie577

ABS sensor
大陸貨唔貴,當消耗品定期換就無乜問題。

保養唔難跟足就得,說明書寫明規格唔好亂黎就無事

via HKEPC Reader for Android

對方開  7 萬多啲…我諗緊還幾多好

之前有諗過
但睇完後, 都係買返日本車。
https://www.hkepc.com/forum/view ... p;extra=&page=1

Mazda 5/8 biante 其實都好抵