準備預訂 2021 tesla model 3...

去完test drive,見過部真車,2021版雖然轉咗中國制,但造工唔錯,最緊要又平咗。

基本上已經考慮好啲入電問題,同埋買部long range版應該夠用。

呢家落1000蚊訂,6月可以交車,問咗staff,佢話1換1到時最後先攪。

我想問下咁多位ching,有無相熟人士可以幫手搞到個quota,謝謝!

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

回覆 1# johnlai9

上網買,二八卡大把,相熟嘅意思係咪你唔想俾錢?

上年去"試"果架美版車做工睇落都唔錯架
或者佢擺出尼果架都幾"靚仔"

回覆  johnlai9

上網買,二八卡大把,相熟嘅意思係咪你唔想俾錢?
TimCook 發表於 2021-3-30 10:29

唔係,我預咗要比錢。只係諗緊有無一啲渠道係穩陣啲,定係其實無所謂,是但搵一個人就得?

回覆 4# johnlai9

都可以咁講,你不如問埋個 sale,睇吓佢有冇 quota 响手仲快靚正啦,你知道咁做法,你部車一到手就已經係 1字?

回覆 5# TimCook

我知呀,都無辦法,因為自己無舊車係度一換一。
我之前都好似聽過有人講sales可以幫手,但尋日問,佢地又話無,可能要用暗號先問到。

回覆 6# johnlai9

咁可能真係冇啦。雖然話到時先搞,但你唔搵定,到時又真係冇咁啱有得搞嗰喎,你又要問賣 quota 嗰個,肯唔肯等到你六月呢?所以你最好就去廿八卡搵多幾個同佢夾定得唔得先。你依家早啲搵,起碼可以講吓價嘅,到時臨急臨忙幾錢你都要要。

回覆  johnlai9

咁可能真係冇啦。雖然話到時先搞,但你唔搵定,到時又真係冇咁啱有得搞嗰喎,你又要 ...
TimCook 發表於 2021-3-30 16:01

好, 咁等我問咗先, 不過我見落訂1000 都還好, 真係到時搞唔掂輸極都係1000 啫.

去facebook 個 group ,大把人放quote. 我原本想換。不過自己冇得charge. 所以放棄。同我見日日都有人post d小問題。

去facebook 個 group ,大把人放quote. 我原本想換。不過自己冇得charge. 所以放棄。同我見日日都有人post  ...
peterking189 發表於 2021-3-30 23:18

應該入邊個, 可唔可以話聲我知~
thx ching.