10幾日都沒人發帖, 一發帖格局就咁似層相識 ,

你一定好須要Philips , 價錢多唔多!!!!  

樓主好 ...
好好先生 發表於 2012-7-20 01:59

呢個區係幾個sp活動區最靜既
唯一一次用Philips的耳筒,就是4年前出的入耳式耳筒.果陣$69
用左4年先壞, 當然唔能夠同呢件相提並論..價位定位都唔同..
家已敗

我覺得lee 個牌子
lee 個樣, 600幾, 太貴

可惜我係戴眼鏡....如果唔係都有D心動, 始終戴眼鏡戴HEADSET, 用得耐會夾耳仔

可惜我係戴眼鏡....如果唔係都有D心動, 始終戴眼鏡戴HEADSET, 用得耐會夾耳仔
小彤少 發表於 2012-7-24 12:40

如果唔帶眼鏡,感覺係好好的..
我是個頭大的人- -' 當然夾既力度唔係話大,
之前用20蚊既,夾到痛,呢個算係可以接受,每玩兩三個鐘除一除都ok的..
唔知瘦臉帶眼鏡會唔會夾到...

可惜現場無店可以試帶,純粹靠人開箱同勇氣黎買...
始終舒適度真係帶上去先知..

我以前係屋企,都係用AKG K512(純粹用黎鑑聽, 可惜無左單邊聲, 已報銷) 呢隻野就戴得幾舒服~

反而冇其他地方有得試, 真係有D膽駁膽FEEL~

我以前係屋企,都係用AKG K512(純粹用黎鑑聽, 可惜無左單邊聲, 已報銷) 呢隻野就戴得幾舒服~

反而冇其他地 ...
小彤少 發表於 2012-7-24 17:52

我係第一次由100蚊(現代)直接跳上黎呢種耳機,
整體表現係好滿意的 只係 眼鏡緊左D

有得試,真係差好遠,就好似MON同喇叭..
數據無得睇,要即場試到先知道..邊個岩自己..
唔同人既視覺聽覺都唔同..

(-_-不過耳機好似除左地庫第一間有TT試帶之外,好似無咩邊間有得試,都係靠網上開箱..)

同埋GAMING HEADSET又唔同其他個D耳機專門店咁, 有哂DISPLAY俾你任試唔嬲~所以都係斷估, 靠口碑, PHILIPS既MON係我飛佛, 但GAMING HEADSET, 真係要試試...

打機時 d 聲 正唔正啊?

打機時 d 聲 正唔正啊?
aaron1977 發表於 2012-7-25 09:06

親身試左GW2(BETA) D3 LOL ... 係我買呢段時間玩得比較多,
相對之前100蚊比較,
LOL本身遊戲設定好似無立體聲,所以純粹左右聲道,純粹係聽的出同100蚊比好左一點..
而D3/GW2, 分別就比較大, ARPG/MMORGG背景音樂的確對打機既臨場感幾重要,
的確比以前有更大的臨場感(音樂壓逼感/定位),加強臨場感應該係同USB SOUND CARD的SRS技術有關,
GW2同D3都試過企在一個位,
睇人做既動作出技,怪既出技,係聽的出係唔同方位位置邊到傳出黎的..
至於WINNING同2K12,觀眾既打氣聲好正,好有層次感

這個耳機有樣野幾好,就係舒適度,透氣同輕身,上星期日玩左全日(LOL+GW2)個皮都保持到乾爽,唔會話濕(唔會局出汗)..

PS. SRS立體聲技術既USB SOUND卡果陣係我考慮既因素之一(因為想試)

同埋GAMING HEADSET又唔同其他個D耳機專門店咁, 有哂DISPLAY俾你任試唔嬲~所以都係斷估, 靠口碑, PHILIPS既 ...
小彤少 發表於 2012-7-25 02:44

PHILIPS,用左4年既手機用聽歌既耳機 $69..真係都幾佩服佢咁耐用,
以往20蚊既平均每半年至一年要換一次,4年先比我整爛(成日壓,壓到條線折斷左),-V-
佢出品的MON一向都很好的,至於耳機PHILPS 通常都係音樂多..
電競耳機是比較陌生的,有點冒險精神XDD

回返CHING, GAMING HEADSET無得試好難判斷係咪岩自己, 舒適同聽覺之類既感官需要每個人都唔同,
始終唔係入門20-100蚊既HEADSET,比得幾舊玩,點都會有要求,好似砌機砌到一萬咁,有人要一體水冷/靚牛/靚箱/靚散熱/SSD RAID0/有人要DISPLAY SIL或集火,ETC,
洗到幾舊買GAMING HEADSET 買左先知唔岩聽/帶得唔舒服 真係會灰的..
而且這個價位再上已經係REAL 5.1,已經唔再係就咁2個插位,
到時要另外備錢攪SOUND CARD,已經唔同哂個價(除非 ONBOARD 本身支援到)

始終岩岩加入電競耳機呢個市場,
如果可以在腦場做推廣,比人試帶就好得多,唔洗睇人開箱估估下,
相對SPA7380喇叭,可以在神通街成堆不同牌子型號喇叭聽哂先決定都仲得- -'