我$368 買左隻sgh-8000 效果唔錯,不過sgh-8200多成3百幾分別只係多個usb sound card 我覺得唔值 ...
oagan 發表於 2012-7-26 15:57

自然音效打機,感覺係無左SRS立體聲種層次感,同埋辦位,臨場感已經唔同哂,無咁爽。聽歌睇戲打機,兩個模式切換係單聽聲已經分別差好遠。
當然CHING可以自己配其他SOUND CARD/唔配用返ONBORAD。

PS. $368 SHG-8000 的確係好抵玩的  性價比應該會比SHG8200高
3舊幾一張SRS USB SOUND CARD值唔值就見仁見智
(睇對SRS需唔需要, 就個人而言, 開電腦打機聽歌睇戲都開SRS, 好少用返自然..分別同爽度差咁遠,我就覺得,想一試SRS,個人就可以接受既..)

(令我想起朋友半年前買既TT 5.1 $499 都係有USB SOUND CARD, 都有打機聽歌模式切換)

可惜我係戴眼鏡....如果唔係都有D心動, 始終戴眼鏡戴HEADSET, 用得耐會夾耳仔
小彤少 發表於 2012-7-24 12:40

PC360戴眼鏡戴HEADSET好舒服

PC360戴眼鏡戴HEADSET好舒服
wch922 發表於 2012-7-27 11:51

我驚我要用呢隻先掂.....ultrasone Edition 8 Limited...越講越貴, or 用cm耳機黎打機.....

我驚我要用呢隻先掂.....ultrasone Edition 8 Limited...越講越貴, or 用cm耳機黎打機..... ...
小彤少 發表於 2012-7-27 12:57

CM Storm Sirus/ CM Storm Sirus S / STEELSERIES SIBERIA V2 / ROCCAT Kave Solid 5.1 Gaming Headset

最初睇kave多, 但有ching話有點重, 所以都係放棄左, 不過睇評語同開箱佢都唔錯XDD

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1823595

CM Sirus的開箱
http://blog.xuite.net/gelion/blog/53861107

睇上面有無岩ching-v-

簡體中文的盒裝好陌生...
不過質素最緊要!好詳細的一個開箱文

簡體中文的盒裝好陌生...
不過質素最緊要!好詳細的一個開箱文
ping42 發表於 2012-8-24 09:28

買電腦野簡中字, 的確睇唔慣, 無保養貼紙可能會比人以為上完大陸掃貨/A貨 XDD
提醒各位如果買就要留意盒面的12個月保養貼紙係唔係到啦..

Off-topic: 之前用飛記耳機/其他家電都好耐用, 死用爛用, 希望用到幾年

已加入Dota 2及Counter-Strike Global Offensive測試

我睇到你個POST都想買, 但我戴眼鏡..打算500-600入手..都唔知有咩選擇.唉