請問點解一直不能連接打印機?

我用藍牙連接打印機但連上不到兩秒就斷左。
請問有咩問題?
另外如果想經家中wifi 連接要點做呀?
我用的是fedora 29

唔該。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

請問有咩問題?
我用的是 ...
finfin 發表於 2019-2-9 15:28

如果吾用藍牙,用cable print 吾print 到野呢?
試下第二d 軟件,kde 好似吾錯(但我沒呢類printer,  試吾到)

請問有咩問題?
我用的是 ...
finfin 發表於 2019-2-9 15:28

同一個藍牙裝置係咪係唔同既OS配對過?
試下雙方藍牙都忘記/reset後再配對。

如果吾用藍牙,用cable print 吾print 到野呢?
試下第二d 軟件,kde 好似吾錯(但我沒呢類printer,  試吾 ...
bongbong3481 發表於 2019-2-9 18:17

唔單止KDE,GNOME都係咁情況。
我只係剛多裝左KDE咋。

試下雙方藍牙都忘記/reset後再配對。 ...
DMelon 發表於 2019-2-10 00:13

藍牙裝置唔係可以連接多於一部機?

藍牙裝置唔係可以連接多於一部機?
finfin 發表於 2019-2-14 02:03

唔得
請用wi-fi / lan

試下雙方藍牙都忘記/reset後再配對。 ...
DMelon 發表於 2019-2-10 00:13

我試過架啦。重新連接都係咁。

我試過架啦。重新連接都係咁。
finfin 發表於 2019-2-15 18:09

你sure藍牙printer果一方既藍牙記憶已經清除?(如果唔清楚最好睇下說明書)

打個比喻...藍牙printer可以記錄10個配對裝置,但同一支藍牙usb(識別碼)只可佔該printer一個記憶空位,換言之就算OS方reset左但printer方仍然記住的話係無可能配對第二次(同一支藍牙usb)即使不同OS。