如果我羅對speaker 出黎, 有無人肯同我mod

零件我比, 可以請食餐飯

只要唔會改到無聲就無問題 ...

但問題係我唔知自己隻SPEAKER 可以點MOD ...

原帖由 byleung 於 2008-12-17 10:56 發表
零件我比, 可以請食餐飯

只要唔會改到無聲就無問題 ...

但問題係我唔知自己隻SPEAKER 可以點MOD ...

叫 NopSS help you ba~

我對speaker 唔係d好貴o既貨色

係m-audio studio pro 3

http://www.m-audio.ca/products/en_ca/StudioPro3.html

有無人可以分析下可以點mod??

1.可以試下call csk101 if you send him parts

2. No inside pic...No point to say

原帖由 NOPSS 於 2008-12-17 11:23 發表
1.可以試下call csk101 if you send him parts

2. No inside pic...No point to say

1) good idea, he is living close to me
2) this week go back home will take photo and share as the warranty passed.

update photo
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

呢隻野如果不是打M-Audio 個 Label,我一定話是國產 300元貨仔。

15V 1A E-I 牛,使不使這省料啊.....

電源線做 Speaker Cable

單元,應該都是平價貨

分音器,有好過無少少.....

功放版同 Microlab 那D 常用電路差不多............

改RCA座,  opamp, 大水塘走唔甩

原帖由 dube 於 2008-12-21 12:54 發表
改RCA座,  opamp, 大水塘走唔甩

無錯,改了是有改善,但先天太不足。成份野,都是CUT COST, CUT 到無處不在。

無動態,無 BASS..... 將D錢去買過第2樣好過.....

JRC 45800 係唔係 opamp?