新玩具: Edifier 1900

本身線路版是幾好改的。

換了2粒 Panasonic 大電容,再加幾粒FC,沒換之前,D BASS 是不強的,物主好像開中點位

而家我開0點位,都中緊我心口.....如果物主不鐘意BASS,就要換其他電容試下,音樂感好好多,不過人聲不夠出,沒 Run in粒

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

NOPSS兄...呢排你都好忙...
我仲等緊我要的毒器....

X-Force 3有冇得玩

thank nopss兄,
請問OPAMP有無換埋呀?
其實一路我都幾滿意個對r1900
咁既價錢真係好值!

期待聽日囉番屋企聽時會有幾大改善!

NOPSS 版大.....我原本打算今日拎對r1900tiii上a-shop 比你幫我mod 下...可惜唔得閒.....

我想問問mod 佢係咪bass ,音樂感同人聲只可以choose 一樣 ?

分音器換左邊隻 ?wima ?

原帖由 daisuki 於 2008-12-21 22:53 發表
咁既價錢真係好值!

c 兄....介唔介意試聽完出report 比小弟參考下點mod好 ?

原帖由 edwardccp_1985 於 2008-12-21 23:24 發表

c 兄....介唔介意試聽完出report 比小弟參考下點mod好 ?

無問題,,
但等佢保番幾日先出report

原帖由 daisuki 於 2008-12-21 22:53 發表
咁既價錢真係好值!

This one use LM IC, no opamp build in

咁既價錢真係好值!

看得出,個 Speaker 用了幾年,我拆得不知幾辛苦

原帖由 kraemer 於 2008-12-21 21:20 發表
NOPSS兄...呢排你都好忙...
我仲等緊我要的毒器....

點會?我呢D,高手來架