動手教你做 3.5mm 對 3.5mm 音源線

看圖,作文後補

線材: Canare 605 Mic Cable,華輝買的 尾貨, 3元呎, Mic Cable, 銅芯銀網

線頭,華輝賣 5元個。 個線入口比較大,容易用。好過金色那D。沒這容易有氧化問題。
用開線器開線
長度用間尺先量好

先用夾坐固定 Cable

用銀錫安裝,記得套返個套Bor

完成

另一個 (不過完成了,先記得,不記得入外線圈....明天又要買過.....)

呢條 Monstor Cable 原本想送給人,點知呢條是 Video Cable.... 雖然同是 75 ohm,不過都是覺得不適合.....
反正有4個 RCA 頭多 (呢隻日本野鈞益賣98元一個....搶錢架.....)
用來教學好了。

呢條是做給朋友的,光是RCA頭都 60元一個,而家頭痛緊用乜線好.....
應該用同軸線算.....

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

正好合用想整返條!THANK YOU!!板大

請問邊度有d 格價合理的3.5mm母頭同公頭賣?
同埋可以做過耳耳機線的ofc線材賣?
因為我隻e2c爆左線,想自己換

原帖由 OSIRIS_ETERNAL 於 2008-12-24 00:43 發表
請問邊度有d 格價合理的3.5mm母頭同公頭賣?
同埋可以做過耳耳機線的ofc線材賣?
因為我隻e2c爆左線,想自己換

香港邊到有價格合理的野架?
買CABLE 線頭點會不使做水魚.......

返大陸訂,識貨 1/3 價錢都得啦.....

原帖由 NOPSS 於 2008-12-24 00:51 發表

香港邊到有價格合理的野架?
買CABLE 線頭點會不使做水魚.......

返大陸訂,識貨 1/3 價錢都得啦.....

咁你會唔會搞團購
我剩係知鴨寮街果d唔係好得

原帖由 OSIRIS_ETERNAL 於 2008-12-24 00:52 發表

咁你會唔會搞團購
我剩係知鴨寮街果d唔係好得

不會啦。一來煩,二來自已本身有

Canare 605 Mic Cable 會否正過  Monster or AQ

原帖由 AuTony 於 2008-12-24 01:07 發表
Canare 605 Mic Cable 會否正過  Monster or AQ

3元呎,起碼好過D 乜乜 車佬先啦。

提點一句:

鴨寮街呢d $5 3.5mm插頭買o既時係check一check, 因為QC唔係幾穩定.
我以前買過一批插頭o既3極align到斜晒, 插入3.5mm jack會好緊 (甚至插唔入), 就算插得入都會有聲道冇聲.

3.5mm 對 3.5mm 音源線~~ 正好合用想買 ?    鴨寮街會否有d ok?得買o既 ~thx                  nopss