新玩具: Edifier 1600

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

變左怪物未ar
同上次有冇進步到

原帖由 Evangeline 於 2008-12-25 20:12 發表
變左怪物未ar
同上次有冇進步到

呢期聽緊自已對怪物,無乜感覺 (一邊整一邊聽903)

有少少K 心口的感覺
人聲又好D囉。

全版Nichicon Fine Fold,又換了分音,個死人 PCB又簿,個個孔都要鑽孔,用了我今天 6小時

原帖由 NOPSS 於 2008-12-25 20:16 發表

呢期聽緊自已對怪物,無乜感覺 (一邊聽一邊聽903)

有少少K 心口的感覺
人聲又好D囉。

全版Nichicon Fine Fold,又換了分音,個死人 PCB又簿,個個孔都要鑽孔,用了我今天 6小時

真係辛苦晒, 唔該你
這一隻version 已經係絕版了
新version 係咁 http://www.edifier.com/scn2005/product/Speakerdetail.php?ID=107
聽日小弟有幸到"心眼"家聽一聽, 會帶定D試幾碟去聽
P.S HiFiDIY團可以考慮買埋CD 盤或APE player, 始終音源都好緊要.

新版,不是用環牛....
新版粒水塘細Size了
新版個份分音都是用平價電解電容

路過..........

原帖由 Evangeline 於 2008-12-25 21:52 發表

真係辛苦晒, 唔該你
這一隻version 已經係絕版了
新version 係咁 http://www.edifier.com/scn2005/product/Speakerdetail.php?ID=107
聽日小弟有幸到"心眼"家聽一聽, 會 ...

呢度不會開HIFIDIY 團架,有都是你地會員自已去購買。
有問題要去返人地官方 Forum 去說。 <--購買前請去看一下,動手能力強的才好考慮

原帖由 NOPSS 於 2008-12-25 22:15 發表
新版,不是用環牛....
新版粒水塘細Size了
新版個份分音都是用平價電解電容

路過..........

Cost down 了

單度不會開HIFIDIY 團架,有都是你地會員自已去購買。
有問題要去返人地官方 Forum 去說。  

DIY嗎
分分鐘Debug 都要唔少時間
不過講真, 又真係唔係咁多人咁有心機要整
我反而想知, 你係用乜system 聽歌

原帖由 Evangeline 於 2008-12-25 22:36 發表

Cost down 了

DIY嗎
分分鐘Debug 都要唔少時間
不過講真, 又真係唔係咁多人咁有心機要整
我反而想知, 你係用乜system 聽歌

想買咩...?有成品買的

分音也是用了大s 電容....

攞左回家, 而家聽緊, 空間感左好多~