轉玩耳筒...搵SOUND CARD...

我打算插多張SOUND CARD FOR 耳筒

要向現實低頭, 沒甘大的空間, 套0404PCI--->AMP--->CODA7 都係發揮唔到( 可惜)
我試個放出廳, 發現套野其實都幾正.
等遲下有自己既天地先再用..

甘依家想+多張SOUND CARD, 係咪得REV5.1有耳筒出?!

0404PCl + headamp + headphone

SE-200
RCA轉3.5 耳筒
定點?
樓上都OK

買部有耳擴o既 dac 最慳皮

------------------------------------------------------------
出廳玩就 十皮野好快化晒

AV Amp o既內置dac 同 獨立DAC 邊有得比

coda 7 連入門級數都未到 (入門如 JMlab706, Quad11/12L, NHT classic 2, Dyna52.....)

integrated amp 好過 av amp 好多

大哥, 我唔識分咩amp打咩amp....淨係識amp

我想問, d amp用幾多電倒?! 洗唔洗100w?!

多謝大家既意見

原帖由 Sun 於 2008-12-28 08:47 發表

大哥, 我唔識分咩amp打咩amp....淨係識amp

我想問, d amp用幾多電倒?! 洗唔洗100w?!

多謝大家既意見

我有時係用SE200 + X-Can V3 + DT880 已經唔錯了~

To: Evangeline

我家中有兩台 Headphone Amp 啊....

正準備新年買新Case 放啊。

回覆 4# 的帖子

真係想知到高手你玩到咩級數

有冇內膽睇下~
NOPSS兄有毒人
不過Headphone 唔會聽咁耐同太大聲, 好傷耳的~
以前就係成日聽, 間唔中會有耳鳴
而家都怕怕了

原帖由 NOPSS 於 2008-12-28 11:33 發表
To: Evangeline

我家中有兩台 Headphone Amp 啊....

正準備新年買新Case 放啊。

推唔推到D大野 , e.g DT880 要600ohm~