問少少野~

我想問下, 我之前有套HIFI

有5隻喇叭, 左右2隻, 前置1隻, 後置2隻

但係舊HIFI主機依家壞左, 如果我想用番果

5隻喇叭, 咁我可以點做?

主要用黎睇碟同打下PS3, 想出5.1

果5隻 喇叭 用乜插頭呢???

我淨係知佢一條分出兩條, 一條紅, 一條黑既銅線物體叫乜, 真係唔清楚

原帖由 addiepoon 於 2009-3-13 12:47 發表
我淨係知佢一條分出兩條, 一條紅, 一條黑既銅線物體叫乜, 真係唔清楚

Photos please

唔好意思
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 addiepoon 於 2009-3-13 13:22 發表

唔好意思

Easy..just change it to RCA plug (if your amp uses RCA plug for speaker)

原帖由 isaaclau 於 2009-3-13 14:06 發表

Easy..just change it to RCA plug (if your amp uses RCA plug for speaker)

者係將佢轉做RCA,再插入AMP?

買一個 5.1 amp 插翻. 相中只係一般 speaker cable.

不如你影o的 speaker 睇吓到底值唔值插amp用.

原帖由 medicalking 於 2009-3-14 10:07 發表
買一個 5.1 amp 插翻. 相中只係一般 speaker cable.

不如你影o的 speaker 睇吓到底值唔值插amp用.

想問下一個平平地既amp幾錢?
因為果幾隻speaker都雞雞地, 只係單純係費事哂左佢

買部二手onkyo av amp,應該$1000左右