新玩物: iDome DS 500

呢個金比都好野啦,是我同Mr Ben 的 FD

毒老友,點都不會留力的

無BASS 不緊要,全部落 Silmic ,應該都幾爽架啦

輸出電容改用 WIMA Green Box

MC 22038 (sth like that) 仲差過 5532 點會不換

手上剛好有 8599 多,換

====================================
試聽感不好問我,我間房無位放,自已中毒就死囉
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

1.請問粒opamp走左去邊因為我找不到
2.可否透露下d slimic 在那買?我行暈鴨記都唔見有舖頭賣電容 (except公公婆婆)
3.d輸出電容數值是多少?
thx~
p.s.個老細一定好奇怪點解突然咁多人去買li隻speaker
p.p.s:隻speaker真係又底又靚 我都入左隻

原帖由 =0=......haha! 於 2009-3-28 21:18 發表

p.s.個老細一定好奇怪點解突然咁多人去買li隻speaker

果日我去買, 老細話我係同日第3個人買, 眼見間舖應該重有十部到, 加下唔知重掙番幾多部呢?

btw, 我都想學版主mod下隻野, ..哈..不過真係完全唔識,

原帖由 mcmug08 於 2009-3-29 00:11 發表

果日我去買, 老細話我係同日第3個人買, 眼見間舖應該重有十部到, 加下唔知重掙番幾多部呢?

btw, 我都想學版主mod下隻野, ..哈..不過真係完全唔識,

係?你幾時買?
我禮拜四

原帖由 =0=......haha! 於 2009-3-29 00:19 發表

係?你幾時買?
我禮拜四

星期二

I have tried it last week. But the sound is really not very good, quite matching its price.

If after mod, I think it must become not bad.

原帖由 =0=......haha! 於 2009-3-28 21:18 發表
1.請問粒opamp走左去邊因為我找不到
finegold 電容附近那粒
2.可否透露下d slimic 在那買?我行暈鴨記都唔見有舖頭賣電容 (except公公婆婆)
之前在台灣訂的 XD
3.d輸出電容數值是多少?
0.068 無記錯的話
thx~

回覆 7# 的帖子

this one?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

小弟算係比較大家早買呢部, 原本打算攞過澳洲用(我而家身在澳洲做野), 不過太重最後都冇攞上機放番係香港.

呢對野單元麻麻, 用料差, 内部接線又改唔到, 聲偏薄.

我過年前買左$320, mod 左電容(50V/1000uf nichicon KZ, Panasonic FC 120uf 50V, Philips 10uf 50V, KZ 47uf 50V, etc), mod 完都唔多覺有好大改善, 所以買完都冇開post推.

估唔到去唔到貨要減價, 比人講多兩講多人買又加番價, 真得意...

原帖由 Poljot 於 2009-3-30 13:53 發表
小弟算係比較大家早買呢部, 原本打算攞過澳洲用(我而家身在澳洲做野), 不過太重最後都冇攞上機放番係香港.

呢對野單元麻麻, 用料差, 内部接線又改唔到, 聲偏薄.

我過年前買左$320, mod 左電容 ...

雖然話d聲唔得...不過$250嚟講點都底啦
但宜家$320就