琴日落黃金買野,順便聽下d speaker…

聽左edifier s330,但聽落同自己部altec lansing 621真係差d…
反而c3 ok喎…altec lansing vs2421開頭聽
點解$499 d聲以可以咁清,幾好啵…
睇真d,原來有得set 高音,推到最高先俾d客聽…
唔怪得人聲咁出,"感覺"幾好聲
之後我手多多off 晒佢…d聲真係慘不忍睹
唔通$1000以下…當年既621真係機王
$1200樓下仲有咩speaker選擇

我覺得T40不錯,不過以你budget可以買更好

原帖由 ricky6076 於 2009-4-13 13:56 發表
我覺得T40不錯,不過以你budget可以買更好

喔,呢套琴日經過一間舖頭都有聽過…的確係幾好啵…
不過想問問,2.1同2.0既音質上分別係點架??
altec lansing mx5021同6021又如何呢??

新果d altec lansing 真係慘不忍睹...我屋企果隻陳年平貨acs-45都好過果隻vs2421,同價o既vs2521d聲比要比vs2421差成兩班:funk:

621都可以話係altec 最佳既2.1之一
你換一千蚊o既喇叭真係無咩大改善

2.0聽歌之選!!~

樓主在邊間試S330D?
在賣大陸VCD 果間聽會試得清楚d (無咁嘈)
C3 我覺得bass 好d , 但S330 D 女聲真係好正 (我用王菲d 歌)
AL621 未聽過....比較唔到

原帖由 ryanfan1125 於 2009-4-13 13:48 發表
聽左edifier s330,但聽落同自己部altec lansing 621真係差d…
反而c3 ok喎…altec lansing vs2421開頭聽
唔怪 ...

當件的 621 都算是 Altec Lansing 的旗艦作 , 當時重有 set 係 for 5.1 的 ..........
早期的 Edifier S2.1 都好似對 621 o忝
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 myc01160 於 2009-4-13 19:31 發表
樓主在邊間試S330D?
在賣大陸VCD 果間聽會試得清楚d (無咁嘈)
C3 我覺得bass 好d , 但S330 D 女聲真係好正 (我用王菲d 歌)
AL621 未聽過....比較唔到

你對改o左未呢?

原帖由 ryanfan1125 於 2009-4-13 13:48 發表
唔怪 ...

隻vs2421我都係買左成年先較下個高音, 真係好聽d