(溫馨提示)用左了成年的XifI Xtreme gamer到今天才發現...囧囧囧

以前聽人一直講"音樂創作創模式"係最好嘅, D聲係最真最靚
咁我就一直信佢地係咁用, 但係聽歌聽音樂有時會柝柝地, 不過無為意諗住可能係CD問題
直到今日裝左隻以前成日玩的GAME玩, 發覺GAME的音效都係柝柝地! 但我肯定以前玩時係無柝的!!!
唔份氣, 無意中set返做"遊戲模式"一試, GAME的聲清哂, 跟手再聽返D CD試, 一樣清哂無哂柝聲
所以點解D人又話"音樂創作創模式"好??? 定係XifI Xtreme gamer的料唔夠推"音樂創作創模式"???
anyways, 我隻耳仔受罪左1年!!!各位用XifI Xtreme gamer的爸打記得以後都揀"遊戲模式"

原帖由 9600GT 於 2009-6-13 15:03 發表
以前聽人一直講"音樂創作創模式"係最好嘅, D聲係最真最靚
咁我就一直信佢地係咁用, 但係聽歌聽音樂有時會柝柝地, 不過無為意諗住可能係CD問題
直到今日裝左隻以前成日玩的GAME玩, 發覺GAME的音效都 ...

就係呢句累事lor!不過正常嚟講,唔識自已微調都起碼識轉mode去配合唔同0既用途wor
聽歌聽音樂有時會拆拆地比我都忍受唔到啦仲成年tim

原帖由 Mosfet 於 2009-6-13 15:21 發表

就係呢句累事lor!不過正常嚟講,唔識自已微調都起碼識轉mode去配合唔同0既用途wor
聽歌聽音樂有時會拆拆地比我都忍受唔到啦仲成年tim

就XifI Xtreme gamer黎講, 其它卡唔知
我試哂3個模式, 分別係 娛樂模式(有爆音) 遊戲模式(無爆音) 創作模式(有爆音)
最諷刺係號稱音樂為主打的娛樂模式和創作模式連聽歌都好柝(基本係只係去到某個音樂位, 乜野都會柝, 無分音樂, mp3, cd定遊戲)
E家用返遊戲模式, 熄哂D味精功能, D聲又清又正

我之前都受罪左一個月
之後轉返遊戲模式

原帖由 667 於 2009-6-13 15:57 發表
創作模式唔係用黎聽歌

之前好多人都咁樣教人
創作模式+元位播放

用左年半娛樂模式,今日先第一次用創作模式…
原來…
娛樂模式係最大聲架!一轉其他都立即細聲左
好耐無用調較音量大小了

原帖由 咖喱小提琴 於 2009-6-13 16:03 發表
用左年半娛樂模式,今日先第一次用創作模式…
原來…
娛樂模式係最大聲架!一轉其他都立即細聲左
好耐無用調較音量大小了

我反而覺得創作模式最大聲, 遊戲模式最小聲
所以我頭先用遊戲模式測試時, 專登開到個T20有咁大聲得咁大聲, 點知依然一D柝都無
順便一掃我之前以為個T20係柝聲禍首的想法

原帖由 667 於 2009-6-13 16:06 發表

音樂既野人人唔同,
你宜家解決問題就ok

其實我估應該係張卡唔夠料推, 教人嘅人看似都係用xtreme music