剛剛修好的A2ZS

今天從A Shop 拿回一張SE-200 修理,修好後就上機聽 Wedtlife 隻CD Where we are

我呢幾日無Sound card 用 (SE-150 借人) 結果,拿出朋友送的一張壞的Creative A2ZS,修一下,再順手改改電容...之前修好後就懶改,但是家中成300粒 Panasonic FM ,無乜理由不多手一下
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

NOPSS
i also has 1 A2ZS (platium)
i stop use it while change to SE200
Now my sister is using it with MX5021
The performance is good after mod?

呢個,明日答你,MOD完都沒上機

因為仲插緊 SE-200 (Modded ) 來聽 CD

Mod A2ZS , 電容用超多,反而 X-FI 在電容使用上,節省不少。 電容腳也是比較好處理 "X-FI 和 SE 系列那種倒腳設計真是整到火都黎...."

佢可唔可以返生先
個次係條友大意將火牛input set 左110V, 之後PCI-E/PCI card 全死
張卡自然冇得救

Hello NOPSS,

Does these Panasonic FM caps suit my speaker?

Thank you

佢可唔可以返生先
個次係條友大意將火牛input set 左110V, 之後PCI-E/PCI card 全死
張卡自然 ...
Evangeline 發表於 2010-2-22 23:47

我聽了成個月: 仲用來看海派甜心 tim

Hello NOPSS,

Does these Panasonic FM caps suit my speaker?

Thank you
tskso 發表於 2010-2-23 00:21

呢D有極電容來架

Speaker 要無極。我呢個星期六日上去大陸,順手幫你入貨啦

記得 PM 我。

我聽了成個月: 仲用來看海派甜心 tim
NOPSS 發表於 2010-2-23 00:25

張卡本身都唔差, 有冇用來出過5.1, 應該都ok, 唔會比xtreme audio 差
BTW, 你幾時得閒搞Tube buffer?

張卡本身都唔差, 有冇用來出過5.1, 應該都ok, 唔會比xtreme audio 差
BTW, 你幾時得閒搞Tube buffer?:na ...
Evangeline 發表於 2010-2-23 00:38

來緊星期六日上去大陸行下先。

師兄, 我係團購區訂左個PSU火牛淨化器 定制版(NO PCI STX) (RCA 優化 version)
有冇得經你手再tune tune 佢