平價 mini HDMI Switch ?

有冇人用過依類 $100 樓下既平價 HDMI Switch ? 畫質會唔會明顯差好多呢 ?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 1# 腦仁加

用緊下面那類, 我部電視是 1366 x 768, 效果 OK 啦. 最方便是不用火牛. SSP 買, 約 HK$110 左右,  半年前買. 只用了兩邊, 一邊是高清解碼器, 一邊就用 Notebook.

回復  腦仁加

用緊下面那類, 我部電視是 1366 x 768, 效果 OK 啦. 最方便是不用火牛. SSP 買, 約 HK$110  ...
MCLL 發表於 2010-5-2 20:52

thx !!!

我要求唔高,開頭怕兼容太差直頭無畫面出 

回復 3# 腦仁加

買之前我都有同樣問題. 但街邊老細話, 用唔到可以換其他野...

唔該晒呢,我其實幫屋企人買,打算機頂盒、DVD 機出電腦Mon,得既話連 PC 都駁埋落去,大約係
1. pc
2. STB
3. DVD Player

最後買左依隻,$160 連遙控免火牛

又幾好...最好就是不需要火牛...

免火牛 會吾會吾溫定

免火牛 會吾會吾溫定
o0oo0o 發表於 2010-5-7 16:15

我試過駁 PC、機頂盒、DVD Player 又 ok 喎,個 remote 都幾敏捷下

不過頭先上網見到 Yahoo 有人賣 $150 仲有 HDMI cable 送

可能遲少少買多一個

$150 仲有 HDMI cable 送吾要可以平D嗎 哈哈 PM 絛LINK 來看看