請問 mp5 膽機推唔推得動呢對 s520呢

小弟在黃金地庫買左先前有師兄提及的套裝膽機 607EA (一套連2隻喇叭、木座及膽機)共1950元,
spec如下:
Type: Vacuum tube stereo amplifier
Power Output: 13 watts per channel at 8 ohm
Tube Compliment: two 12AX7 and one 6E2 (EM87)
Frequency Response: 20Hz to 20kHz (±1.5dB)
Distortion: 0.5 percent
Signal to Noise: 86dB
Input Sensitivity: 300mV
Input Impedance: 100K ohm
Output Impedance: ohm/8 ohm
Dimensions: 260 x 145 x 130 (LxWxH in mm)
Weight: 4.3 Kg

Thank you!

膽前,,LM1875石後

睇睇下又有5532運放..唔通d膽係燈飾xd

小弟在黃金地庫買左先前有師兄提及的套裝膽機 607EA (一套連2隻喇叭、木座及膽機)共1950元,番黎先知淘寶賣 ...
xrayone 發表於 2010-11-9 11:27

CHING你有冇SEARCH過USHER膽機推唔推到?
佢好似幾大食 (電流)

睇睇下又有5532運放..唔通d膽係燈飾xd
beefung88 發表於 2010-11-9 11:43

除左支膽睇下有冇聲試?

推到(或者我唔知推到/推唔到的定義係乜),不過比起原來的喇叭的而且確多了很多detail....

回復 5# mike1981

會唔會燒左對喇叭架:funk: ,淨除右面果支係咪就冇左右聲道? 淨係要兩支都除晒?

CHING 的意思是想再買另一部膽機去配合 Usher S-520?  初步感覺黃金地庫的膽機食水太深了, 而且質素一般而已; 除了翔聲之外, 還有山東維X, 漢聲等等可以參考一下的, 至於"雅X"我個人有保留.......請不要介意

Thank you for you comment, are you 有保留 for both "雅X" brand? Why?

小弟在黃金地庫買左先前有師兄提及的套裝膽機 607EA (一套連2隻喇叭、木座及膽機)共1950元,番黎先知淘寶賣 ...
xrayone 發表於 2010-11-9 11:27

如果預3.5k不如再儲下錢先啦。去下影音居望下,或者去膽皇睇下啦。