關於altec lansing MX6021喇叭問題

有冇方法駁長左右喇叭個兩條線呢???
佢喇叭個隻頭叫咩頭...想駁長佢
左右兩邊喇叭條線太短喇

有冇方法駁長左右喇叭個兩條線呢???
佢喇叭個隻頭叫咩頭...想駁長佢
左右兩邊喇叭條線太短喇 ...
iamkazaf 發表於 2010-11-13 22:46

咁耐都無人答你o既 .............

你這類接駁喇叭之插頭出面沒有加長線買的 ~ 你識攪就開箱跟返個喇叭之 +/- 位自己落手整返條 , 如果唔識的話 ...........
簡單一些 ~ 這些線通常都係" 一心一網 "( 心是+ 網是- ) , 咁你就將現在條線中間剪開 , 另外買條普通的喇叭紅.黑線返來 , 將剪開之喇叭線部份開口 , 再接上另加長的紅.黑線便可( 緊記紅.黑線要分離接上 ) .............. 太貴線我唔建議用

咁耐都無人答你o既 .............

你這類接駁喇叭之插頭出面沒有加長線買的 ~ 你識攪就開箱跟返 ...
Tom 發表於 2010-11-14 13:56

普通的喇叭紅.黑線 , 電腦鋪有冇得買??
哈..其實駁線我都唔識嫁..我都係諗住買哂d野 搵fd幫我駁

普通的喇叭紅.黑線 , 電腦鋪有冇得買??
哈..其實駁線我都唔識嫁..我都係諗住買哂d野 搵fd幫我駁 ...
iamkazaf 發表於 2010-11-14 15:14

咁最簡單 ~ 反正你都搵朋友攪 , 咁應該佢都會識得幫你買普通的紅.黑喇叭線吧( 五蚊都已經有十呎 ) ..........

回復 4# Tom

我都係搵我老豆攪
上次駁線,我駁到著火=.= 我怕左~.~
仲要駁埋個bass個電源線...
ching..想問...駁電源線...係咪剪開咪分3條ge
顏色唔係咁記得~.~
當係a ,b,c線啦
a線駁a線 d銅線係咪要再搵電線膠包實佢???
我上次駁線就係a線駁a線就咁整實去,之後a,b,c一次過用電線膠買 所以著火
係咪應該分開包實佢呢???

:funk:著火咁嚴重 ............. 你都係搵返老豆攪攪好些吧!

"a,b,c一次過用電線膠買 所以著火" = 短路會火燭, 電源是有危險性的, 都係搵番 Uncle 攪攪啦!

"a,b,c一次過用電線膠買 所以著火" = 短路會火燭, 電源是有危險性的, 都係搵番 Uncle 攪攪啦!  ...
andrew225 發表於 2010-11-15 08:28

ching
我剪左喇叭個條線
發覺入面係有兩條極幼ge紅黃色線,同埋有一條冇包膠ge銅線芯
唔知點駁好