[問題] Micropod??? + ???

朋友想買喇叭係電腦聽下歌仔,睇下戲,
不過張台唔太大,(深圳人,其實間房好Q大......)
死都要用喇叭仔,
我網上搵黎都係覺得 Micropod o岩佢,(連 H4 都話大......)
仲要謝絕國產貨,
除左 Nuforce Icon 仲有咩 amp 好?

朋友想買喇叭係電腦聽下歌仔,睇下戲,
不過張台唔太大,(深圳人,其實間房好Q大......)
死都要用喇叭仔,
...
kwunlik 發表於 2011-5-12 18:01

你聽過Micropod未? 冇低音架喎.... 而且個低音單元好求其.
網上好多野都有偏差, 耳聽為實.

這個是一個好選擇。
Bomb_Dance 發表於 2011-5-13 12:24

要呢部不如去TB淘部TAMP?

要呢部不如去TB淘部TAMP?
mike1981 發表於 2011-5-13 12:26

單是那個用料,比你去淘寶買的已經好上不少。

而T-AMP好聲與否,跟用料還是有很大關係的。

單是那個用料,比你去淘寶買的已經好上不少。

而T-AMP好聲與否,跟用料還是有很大關係的。 ...
Bomb_Dance 發表於 2011-5-13 12:40

咁就真係要其他CHING比較過先知了
係呢度好似唔多人用TRENDS

回復 3# Bomb_Dance

可以考慮下,
師兄知唔知呢部聲底如何?

回復 7# kwunlik
動態很不錯,不過聽說於高頻細節上比不上Nuforce。

回復  kwunlik
動態很不錯,不過聽說於高頻細節上比不上Nuforce。
Bomb_Dance 發表於 2011-5-14 00:21
which nuforce?

回復 5# Bomb_Dance

師兄我唔知係咪睇錯呢

(單是那個用料,比你去淘寶買的已經好上不少。)
請問是那個用料啊?

我單看火牛就不想要了 返看在淘寶買的T AMP比他好實在太多吧