買左Creative HD50但係有D失望

高音上唔到(同隻ATP3比較既話, 唔知係咪未煲好既關係, 我隻ATP3已經用左幾年), 人聲冇乜特別, 另外聽落音場好怪, 好唔自然, 好似D聲困住左係個音箱入面咁, 唔夠開揚
P.S. 只係買左兩日, 煲左一星期後再下結論

回復 1# yizi
都唔明點解吹到呢隻野咁勁揪

高音上唔到(同隻ATP3比較既話, 唔知係咪未煲好既關係, 我隻ATP3已經用左幾年), 人聲冇乜特別, 另外聽落音場 ...
yizi 發表於 2011-5-29 13:28

我一早都對呢隻有保留

我嗰對都係新買, 而且之前都係聽啲平野, 所以未有結論
我買佢純粹基於客觀條件, 包括細小size, 兩路分音, 金屬dome高音, 雙單聲道放大
暫時滿意, 除左低音

唔知道效果,因為未用過

我嗰對都係新買, 而且之前都係聽啲平野, 所以未有結論
我買佢純粹基於客觀條件, 包括細小size, 兩路分音 ...
ACDC 發表於 2011-5-29 15:45

看了一些拆解
都唔覺hd50係雙單聲道
好似得一個電源入

我一早都對呢隻有保留
mike1981 發表於 2011-5-29 14:43

pc喇叭set個價錢基本上就呃D怕煩隨插即用人,佢D用料成本都唔知有無set個價既2-3成

此對嘢我早輪路過時都試聽過,三十秒即走!正路是試聽後不對勁的話就即閃,不要奢望往後其能甚麼煲得起!

此對嘢我早輪路過時都試聽過,三十秒即走!正路是試聽後不對勁的話就即閃,不要奢望往後其能甚麼煲得起! ...
Tim_HKG2 發表於 2011-5-29 16:14

我有時懷疑係打手吹捧

我有時懷疑係打手吹捧
mike1981 發表於 2011-5-29 17:58

都可能係嘅
不過咁細SIZE又要求有高級效果, 可能要付出到 Bose Music Monitor 或者 B&W MM1嘅價錢