誰說一分錢一分貨

誰說一分錢一分貨?

$1600 VS $7800 VS $3200, 最平個贏曬
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

贏在味精? 耐唔耐聽先?

誰說一分錢一分貨?

$1600 VS $7800 VS $3200, 最平個贏曬
medicalking 發表於 2011-5-29 23:32

邊部最平呀?

唔好咁快下武斷:
當時測試用的config, 歌曲都無講, 就好難比較。

這種測試我都玩過, 當三者都係用跟機雞電源, 跟機rca線, 未run-in喇叭, 相差的確係好少好少, 但一換左好電源線, rca線後, 三者的差距便明顯差很多

唔好咁快下武斷:
當時測試用的config, 歌曲都無講, 就好難比較。
...
anglewave 發表於 2011-5-30 00:55

當然同一config 同一線材下測試

仲有係喇叭線都好重要!

仲有係喇叭線都好重要!
不羈的才子 發表於 2011-5-30 05:33

都講同一config

唔通 "平dac" 比 "貴dac" 同喇叭線合拍o的所以 win 左嗎.....

應該是 Lyrical (RMB1580) 最平吧! 我都有小小興趣, 請問樓主是否在TB 買呢?
http://item.taobao.com/item.htm?id=5662312397

都講同一config

唔通 "平dac" 比 "貴dac" 同喇叭線合拍o的所以 win 左嗎.....
medicalking 發表於 2011-5-30 07:10

最尾係hifidiy 贏?

應該是 Lyrical (RMB1580) 最平吧! 我都有小小興趣, 請問樓主是否在TB 買呢?
andrew225 發表於 2011-5-30 08:15

Yes. 不過 TB 買先要考慮自己有無能力整, 因為如果有問題要寄翻上去會好貴 (打稅)