全部都係A sir的錯![團購2選1]

....................

THis Topic tilte..... NO EYE SEE

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

2聲道
NFB 12 c3.1 c2.1邊部好
齋睇就c3.1比較好nfb12好
心大心細中 ...
oosa 發表於 2011-10-3 18:12

朋友你的 topic 會否有誤導 , 是次團購 a 君都係幫大家組團 , 由此至終 a 君都無錯 ...........

nfb12 只係底玩之機種 , 但在團購內又有會員詢問可否幫忙訂其它型號 , 所以 a 君新加多兩個 model 都只係給大家有更多選擇而已 , 這樣的勞心勞力你認為咁都有錯嗎?

小弟希望你修改一下 topic , 以免大家誤會 ............. THX

加多一句 ~ 兩部o黎睇如只係比多一千其實 c2.1 這部玩得更加全面 , 我覺得 A 君 係無選錯比大家的 ............. very good

當然吾係真係怪A sir只係想吾到topic容易心大心細XD
oosa 發表於 2011-10-3 19:01

c2.1 all in one 都做得不錯又可以當前級 , 價錢都只係兩千幾都算底玩 , 但都要睇下是否合乎你的要求吧!

咦 ~ 我都可以入晒梁靜茹數 , 減輕罪疚感 wo ......

我幫你整理一下,如果純玩兩聲道,咁一定係NFB 3.1

曾經電郵過問Audio-GD既何生NFB-10SE定NFB-3.1既DAC質素邊部好d,答複竟然係NFB 3.1

至於NFB C2.1係純耳擴,你要留意一下,佢係冇DAC功能架,而NFB-12既好評唔多唔小都係DAC個part用左WM8741,所以你玩耳機又有靚既soundcard或DAC就選淨耳擴既C2.1,由零開始就NFB-12啦。

唔要耳擴純解碼,唔使諗go for NFB 3.1

2聲道
NFB 12 c3.1 c2.1邊部好
齋睇就c3.1比較好nfb12好
心大心細中 ...
oosa 發表於 2011-10-3 18:12

我要純解碼,所以入左NFB 3.1.
自已想吓要咩用途,就要邊部......
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊