自我滿足~ MUSES02

還是一樣, 看圖好了

Muses02 HK$3xx 一粒....
Ching ....

有冇試過同8620BR 分別大唔大呀????你POST完又心郁郁想測試.....

玩一排之後將最左面果粒換埋AD8620BR啦...
我e+既STX配置AD8620BR + MUSES02 x2

玩一排之後將最左面果粒換埋AD8620BR啦...
我e+既STX配置AD8620BR + MUSES02 x2  ...
lpc041088 發表於 2012-2-23 18:42

OPA1642用來做RCA個Buffer都唔錯ga,唔一定要用AD8620。

OPA1642用來做RCA個Buffer都唔錯ga,唔一定要用AD8620。
harryytm 發表於 2012-2-23 18:43

運放太多花樣啦 我好多運放都玩過 但冇粒運放叫完美 公說公有理婆說婆有理.............627AU 一開始聽真係好有感情 之後入左幾粒627BP 開始聽好頭暈 聽真D 真係分析力高左........之後入埋8620 同627BP都冇太大分別 係就係推力高左  見到師兄呢粒 又手含想玩下J-FET 運放之麻

回復 5# harryytm
可以既話,樓主試晒佢~
我e+玩到咁樣唔再玩了...把聲好滿意~

回復  harryytm
可以既話,樓主試晒佢~
我e+玩到咁樣唔再玩了...把聲好滿意~ ...
lpc041088 發表於 2012-2-23 18:56

最主要係你試過我冇試過 問有經驗既最準....

Muses02 HK$3xx 一粒....
Ching ....
MCLL 發表於 2012-2-23 06:11 PM

果然是有錢人的玩意

最主要係你試過我冇試過 問有經驗既最準....
devilcat1 發表於 2012-2-23 18:57

我張STX用緊OPA2211x2(不是2111)做IV,OPA1642做Buffer,之前Buffer位一直用LM4562(即是LM49720),不過聽得耐有些悶換左AD8599,初初覺得幾過癮,不過聽得耐就很辛苦,之後換左做OPA1642,聽上去很舒服,到而家都唔想換。

順帶一提OPA1642係TI收購完BurrBrown之後出的一粒SoundPlus系列的運放,專門設計給聲音用。