有源音箱選擇 YAMAHA MSP3, FOCAL XS BOOK, Alesis M1 Active 520, KRK RP5G2

YAMAHA MSP3, Alesis M1 Active 520, KRK RP5G2 等有源音箱,

請問有冇ching用過上述各款的音箱及有何評價?
小弟打算買來駁電腦聽歌用,

有勞指教

FOCAL XS BOOK Music System 在今182期AV雙周 短評"Best Buy"

亦是小弟考慮之列, 有冇ching用過及有何評價呢?
不過賣$3280就好似貴左d.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

打電話問問通利啦

尖沙咀
九龍尖沙咀金馬倫里1-9號
營業時間:上午10時 - 下午8時 (星期日至四),
       ...
MCLL 發表於 2012-3-31 14:34

多謝ching提點, 有時間出去睇睇.
但我想問吓徐通利外,有冇其它地方可買到, 相信一定平過通利.

星際DMA
kelvinhin 發表於 2012-3-31 15:38

星際DMA我昨天上過去睇,但無貨.

Anyway 唔該哂ching.

回復 5# kcstudiohk

多謝ching的意見.

但我本打算買HiVi H4, 後來聽朋友介紹話Yamaha MSP3 唔錯.

請問你的"MSP5"在那處買及幾錢呢? Thanks!

回復 10# Jacques

多謝ching意見

小弟打算買來駁電腦聽歌用, 請問三千元以下有什麼好介紹? Thanks!

回復 13# kcstudiohk

小弟打算買來駁電腦聽歌用, 請問三千元以下有什麼好介紹? Thanks!

Alesis M1Active 520
kcstudiohk 發表於 2012-4-1 00:39

請問師兄你對 Alesis M1Active 520  同 HiVi H4 比較有何評價呢?

Alesis M1Active 520 大約幾錢和香港那處有得賣? Thanks!

回復 18# Jacques

請問師兄你對  QMS Q4  如果同 HiVi H4 比較有何評價呢? 

QMS Q4 大約幾錢對和香港那處有得賣? Thanks!

E隻野.... 玩唔過XD E個價有好D
TOMMY6041 發表於 2012-4-1 21:02

ching 話 E隻野.... 玩唔過,
想問吓 係指 "QMS Q4" 定係小弟想買的 "YAMAHA MSP3" ...........?  
ching有何獨到見解呢? 請賜教 Thanks!

回復 28# TOMMY6041

YAMAHA MSP3 玩唔過

ching是否用過呢? 有何獨到見解呀? 請賜教

Thanks!