1. 朋友開發的膽前

初步聽感,膽味不錯,無乜 Noise,未 RUN-in 比較緊。

2, 後級

單邊有問題。再跟 ( ...
NOPSS 發表於 2012-4-5 10:09

朋乜鬼友呀
ABIN就ABIN部膽前啦

我廢時先入為主者

部後級,應該一邊有交流電輸出,見到個單元 6.5" 跳下跳下 = = ...
NOPSS 發表於 2012-4-5 10:36

也沒什麼先入為主的
只是一個以交流為名, 賣野為實的設計者
如果產品真的行的話, 是沒有人多理會的

佢部野我係另一個FORUM看過了
由一開始個個以為佢真交流到無咩人理
我以為已經無再出POST tim

以呢部既價, 不如支持下本地既YS AUDIO
係Hiendy個邊都有人玩
入門都係3K多, 起碼有得試聽, 重可以tailormade

回復 3# NOPSS

應該是有直流OFFSET?
不過有喇叭保護吧?

你有你看法

我有我意見。

呢隻野, 電容得一粒國產 6800uf 35V
ALPS VR,3RCA 輸入
大水塘是 CDE
我玩 ...
NOPSS 發表於 2012-4-5 10:58

2K人仔
那不如真係俾多少少買ys audio好過了
起碼做工都已經係2個級數
老實說 2K 我寧買麗特
好似我想買部m7
線路係同m7一樣
只係料唔同
起碼之後想MOD都有個譜吧

就是 得個樣的 Speaker 保護 = =////

國產AMP 玩 BTL 真是會心跳。
NOPSS 發表於 2012-4-5 10:59

換左個喇叭保護啦

點解D手工咁山寨, 板又唔洗?
markso0430 發表於 2012-4-5 11:05

邊一部先?
AM3同膽前係ABIN的
另一部應該係仿jeff rowland 3886 x 6 BTL設計

仿jeff rowland 3886 x 6 BTL
NOPSS 發表於 2012-4-5 11:23

BTL最難其實係輸出無OFFSET
要高精度輸出電阻
可能就係呢個問題吧

外國好多玩BTL都會用0.1% 既輸出電阻的

Mike兄YS Audio D 膽前OK? 小弟一直都考慮緊YS AUDIO部A2
rxooo 發表於 2012-4-5 12:04

我想最好都係自己去聽
佢有幾個MODEL
HIENDY 班超燒就換埋TANGO 牛 (可以TAILORMADE)去推MBL喇叭

回復  mike1981
膽前都可以用TANGO牛?? OR直接買返ModWright 部LS 100膽前一套西裝好 ...
rxooo 發表於 2012-4-5 12:11

不是膽前,
是佢膽後用的
佢成套都係YS AUDIO

不過我會揀MODWRIGHT一套西裝