佛山佬dac 5套件

dac 5套件到貨,

鼻屎甘大ic

問題:
烙鐵買錯60w會唔會燒壞ic?買左焊樂寶唔知用來焊電子ok ma?要換嗎?
運放: 二粒opa267x2轉雙運放+ 二粒opa267單運放甘配搭ok ma?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

"烙鐵買錯60w會唔會燒壞ic" 會, 如果你手慢腳慢, 唔會, 如果你係熟手技工
保險 d 都係番 20~40w, 已經好夠, 用恆溫雞仲更加好啦, 同時要留意唔好用兩腳插頭, 一定要用三腳的

"烙鐵買錯60w會唔會燒壞ic" 會, 如果你手慢腳慢, 唔會, 如果你係熟手技工
保險 d 都係番 20~40w, 已經 ...
longun 發表於 2012-4-9 17:41

完來60W會燒IC......咁我知我壞咩啦  咁電容同電阻會唔會壞???

回復 3# devilcat1

太熱, 接觸 30 秒都可能燒壞左, 所以點解要用恆溫雞

鼻屎甘大ic是874x?

鼻屎甘大ic是874x?
多多精 發表於 2012-4-9 18:16

8741 x2  我 要买多个放大镜先睇到 最难焊贴片ic

回復  devilcat1

longun 發表於 2012-4-9 18:09

我个60w 几分钟已经烧红, 马上去鸭街买返个30w 先
    个sales 老点

回復  devilcat1

longun 發表於 2012-4-9 18:09

我有時候拆件會開到最大 但應該點都唔會有30秒咁耐 早知我信佛山佬啦 但我又心諗 如果咁都壞 熱風槍仲有咩用

8741 x2  我 要买多个放大镜先睇到 最难焊贴片ic
makayin 發表於 2012-4-9 18:27

要上都難,如果要換就更加無咖生.......