目前市面黎講,有咩mp3機...

目前市面黎講,有咩mp3機播放音質和支援格式算中上級數、又可以外插sd card之類?
因為係同時間有用智能電話關係,唔需要同唔想部mp3播放機,播放影像方面太出色.....好想搵一部聽歌聲靚又可以插到卡既機,各位師兄有無推介一下?

目前市面黎講,有咩mp3機播放音質和支援格式算中上級數、又可以外插sd card之類?
因為係同時間有用智能電 ...
xxmartin 發表於 2012-6-18 14:23

如單純MP3格式的mp3機.......無一隻可以算中上級數,

如其它就walkman, Cowon,ipod都可以算中上級數

iBasso DX-100
Hifiman 801

咩價位?
用緊咩耳機?
C/P高, 我推 Colorfly CK4, 未mod音質都在J3, Sony M10及iPod之上.

咩價位?
用緊咩耳機?
C/P高, 我推 Colorfly CK4, 未mod音質都在J3, Sony M10及iPod之上. ...
markso0430 發表於 2012-6-18 03:14 PM

耳機暫時用緊鐵三角 ckm55.........其實除左要求聲唔太差之外,希望未來可以推到頭帶式既耳筒,同埋好怕呢類mp3機玩幾年粒電會老化打柴,最好想搵到d可以獨立配電池,價位$2000樓下左右

耳機暫時用緊鐵三角 ckm55.........其實除左要求聲唔太差之外,希望未來可以推到頭帶式既耳筒,同埋好怕 ...
xxmartin 發表於 2012-6-18 15:26

找部水貨2手Sony M10, 新水貨約24xx, 佢推到唔難推既頭帶式同用2A電x2, 插Sony M2及Micro SD, 但夾你對CKM55聲音比較冷, 唔太耐聽.

Hifiman 801
googleli 發表於 2012-6-18 02:38 PM

都係國產機?個款真係好難接受............

找部水貨2手Sony M10, 新水貨約24xx, 佢推到唔難推既頭帶式同用2A電x2, 插Sony M2及Micro SD, 但夾你對CK ...
markso0430 發表於 2012-6-18 03:33 PM

Sony M10同j3都係我一直徘徊選擇既目標之一,我想問問,m10既水貨機,邊到有賣?同埋你所講配CKM55比較冷唔耐聽係咩意思?如果我決定買M10,有無幾款耳機可以推介?謝謝呢位師兄解答!

都係國產機?個款真係好難接受............
xxmartin 發表於 2012-6-18 15:35

唔好睇少國產, 所有好聲既Wav player, 全部國內品牌.
Hifiman 801
ColorFly C4

耳機暫時用緊鐵三角 ckm55.........其實除左要求聲唔太差之外,希望未來可以推到頭帶式既耳筒,同埋好怕 ...
xxmartin 發表於 2012-6-18 15:26

要推耳筒 HIFIMAN C4 尼D 大機, 有內置耳擴