近排無機砌, 轉玩Mod機, 又真係幾好聲!

原機Colorfly CK4, Phone out改AD8397, Line out改OPA1612, 部分電容改KEMET聚合物鉭電容, 因太細, mod左四粒鐘, 開聲果下.....值得! 以機價加mod件加埋千中, 2K Player無咩對手, 值得推介, 遠遠KO我部M10!!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 1# markso0430

師兄得閒PK下

再想問下,聚合物鉭電容D聲係點樣架

回復  markso0430

師兄得閒PK下

再想問下,聚合物鉭電容D聲係點樣架
0ototoo0 發表於 2012-6-27 22:46

PK指? 你用咩機? 我又整緊下面部野.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原機Colorfly CK4, Phone out改AD8397, Line out改OPA1612, 部分電容改KEMET聚合物鉭電容, 因太細, mod左 ...
markso0430 發表於 2012-6-27 18:30

ching真好眼

ching真好眼
九碌棍 發表於 2012-6-28 12:04

要加放大鏡!

要加放大鏡!
markso0430 發表於 2012-6-28 12:15

SMD真係玩死人,一拆一裝都幾係野,
CHING呢件野播歌質素如何?

SMD真係玩死人,一拆一裝都幾係野,
CHING呢件野播歌質素如何?
九碌棍 發表於 2012-6-28 12:21

除DX100, Sony D50, Colorfly C4, Hifiman 801等神器外, Mod完既Phone out, C/P相信無咩對手, 原裝有極高分析力, 清底, 但是輸出及低頻未如理想, Mod完可以出大場了, 有人用佢Line Out去PK 4K CD盤, 哈!

回復 3# markso0430

PK指
交流一下隨身聽的聲音

用咩機,我部大陸機

師兄整咁快點跟倒啊......

回復 7# markso0430

除DX100未聽過,其他都聽過試過呢D神器,不過無買到,
也不是沒錢買,可能我耳仔特別D

正所為(神不符實)

回復  markso0430

PK指
交流一下隨身聽的聲音

用咩機,我部大陸機

師兄整咁快點跟倒啊...... ...
0ototoo0 發表於 2012-6-29 00:44

我咪有係大陸Player加港產耳擴, 呢D先有空間可以玩下Mod, Mod幾個鐘, 訂料就2星期, 唔快架la.