我再聽多幾日 當然希望有進步空間
呢排其實地盤都忙到反艇
依家都係地盤 re 緊 post  ...
MadKid 發表於 2014-1-23 10:04

頭20小時既變化最易捉
之後穩定一排又好鬼衰聲

然後去到1-200 小時 (因PARTS而異)先會又好番

我都唔知點解

應該不下5K 吧?
老實講聽大系統, 無30K一對喇叭我無聽過廠牌得
聽到先有弦聲震, 再琴腔就有機

要單元夠 ...
mike1981 發表於 2014-1-23 10:00

其實只係一對用左好耐 A2000X
貪佢夠平衡 bass 夠快
不過聽到醇晒唔想轉
借過朋友對 HD800 唔岩我聲

頭20小時既變化最易捉
之後穩定一排又好鬼衰聲

然後去到1-200 小時 (因PARTS而異)先會又好番

我都唔知 ...
mike1981 發表於 2014-1-23 10:06

哈 今晚拋低老婆女聽多幾粒鐘先

耳機有度好

就是升級難

去到1個價位之後

但耳機 有衰減期
壞左買吾返 XD

耳機有度好

就是升級難

去到1個價位之後

但耳機 有衰減期
壞左買吾返 XD ...
NOPSS 發表於 2014-1-23 10:09

係 我依家都驚佢有日突然衰聲

我最近都upgrade左一下,聽多好多野
發覺有啲碟錄音真係差到爆,尤其部份大陸所謂發燒碟或live碟,以前唔覺
我都係耳機系統為主,係對系統每一環都好敏感,係好處亦係壞處

其實都想試下呢D OPA
但係有好多唔同既都唔知點揀........

回復 12# MadKid

我thanksgiving 時買左隻DT990PRO
而家太約煲左200個鐘, 好過初初買果時好多好多, 初時D聲緊到聽唔入耳既

同埋完全唔難推, 我部cheap雞AD843 推A940對管既phone amp 都推得掂
諗緊加本來想加落部前級既膽buffer 去部耳擴度, 潤一潤D聲, 因為覺得DT990PRO D聲太理性小左些少感染力~

ANYWAY , 千鬆D既DT990PRO 真係幾抵, 又易玩~

玩耳機的人 心中有隻魔 是想1部部 去試 去敗 XD

HIFI 太多野玩

有高清 有味精 有 monitor

最緊要自已鐘意

我就雜食 呢個是最貴 也可能是最普通 setting

我最近都upgrade左一下,聽多好多野
發覺有啲碟錄音真係差到爆,尤其部份大陸所謂發燒碟或live碟,以前唔覺 ...
unizep 發表於 2014-1-23 10:34

咁我點都覺得係好處o既
我鐘意分析高o既系統
越衰o既越衰
越好o既越好