[開箱] Q 阿姑是的 concept 20

身痕 月頭為打機買返av amp  現又身痕 要返隻q仔雙聲道時無咁衰

因為之前係 用KEF 隻同軸蛋仔 聽兩聲道有點 差小小 想好返DD就課金.

2015年頭  又入返坑十五十六 2選1 買了2手kefls50 無揀佢,2年後揀返C20喇,淘寶賣家話中國總代理權竟然包括埋香港澳門 所以 不存在水貨行貨,但pk的是香港還不是全國包郵的範圍 ,龍門任佢擺。

講返對C20   英味厚潤人聲有突出
用2手收返來的pioneer lx52 avamp  
唔bi wire ,插中低音單元 bass幾彈 唔過火
以為唔記得關十仔試 但又真是無比電十仔哦 ,
bass 人聲收貨
高音有D漂漂的 睇來要煲多陣睇變化再換線搞搞佢。
整體唔錯 又係頭盔時間 之後會變返 27"mon 唔係相中43"電視 ,所以喇叭會多d位擺比佢多D位 。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

恭喜! 恭喜! Ching 又要新 toys 玩拉,

不過, 係有的可悲, 曾幾何時, 香港的 HI FI 業百花齊放, 依傢反而要上番神州先買到的心頭好

好細隻喎

回覆 3# tkphilip

近來好多牌子都係咁 , 真是無計
香港零售店得新款 調音唔同 谷上返去買

回覆 4# chungsm

器材規格

形式:二音路二單體低音反射式書架喇叭
使用單體:25mm軟半球高音單體×1,125mm複合振膜中低音單體×1
效率:86dB
阻抗:6Ω
分頻點:2.9kHz
頻率響應:64Hz-22KHz
建議擴大機功率:25-75瓦
尺寸:265×282×170 mm(H×D×W)
重量:12kg

5 吋 中低單元 書台夠用喇  起初仲怕會大得濟

身痕 月頭為打機買返av amp  現又身痕 要返隻q仔雙聲道時無咁衰

因為之前係 用KEF 隻同軸蛋仔 聽兩聲 ...
waltyuen 發表於 31/8/2017 10:49 PM

淘寶玩文字藝術姐,寄大陸保即係大陸行代理
香港有香港代理係官塘,我兩年半前買左對港行
當時淘寶價貴過港行

回覆 7# 孤兒仔

其實話同一批啊
我2年前 都係去官塘睇   沖去係睇3050, 上到去老闆 問我幾大地方,我話放廳3米 x 4米.  最 後都係比我試c20

回覆  孤兒仔

其實話同一批啊
我2年前 都係去官塘睇   沖去係睇3050, 上到去老闆 問我幾大地方,我話 ...
waltyuen 發表於 1/9/2017 10:48 AM

係同一批貨唔出奇,不過依對音箱淘寶價好蠱惑
幾間2千幾,幾日3千幾,差價好大師兄揀左咩價位?

]
    當年試完 未決定到 , 有個老友 老友價 4千放ls50 比我 就無買q牌
里 2 年內展轉玩下放下又買返q牌