電腦雜訊不能去除

已用了 12V powered USB hub.. 雖然有輕微改善。。 但 D del del 聲 Vi Vi 聲 都重係好勁,只要一開大個 Headphone output.. 第2部機到試真係無問題。。完全無雜音 得 DAC 既 底躁。。 求解決方法, thx..  其實點解 師兄們用左 powered USB 會咁有效,我完全一 d 用到無。。真係吹漲

試下唔好同mon仲有電腦用同一插座/拖板

已用了 12V powered USB hub.. 雖然有輕微改善。。 但 D del del 聲 Vi Vi 聲 都重係好勁,只要一開大個 Hea ...
9608 發表於 10/2/2018 00:54

usb hub真係咁神...就唔會有咁多音響用usb filter產品出

可以用類似呢件斷開底板USB port嘅VBUS去接DAC試下
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

try this

離不開電磁感應同電源噪聲大問題
你個hub用咩外置牛先?舊款鐵牛先會比較low noise

試下唔好同mon仲有電腦用同一插座/拖板
tom0079 發表於 2018-2-10 17:31

試過,唔得

try this
dube 發表於 2018-2-11 00:13

請問叫咩名依舊野,功用係?

你個hub用咩外置牛先?舊款鐵牛先會比較low noise ...
rutellor 發表於 2018-2-11 01:09

TP-Link隻 UH700

你個hub用咩外置牛先?舊款鐵牛先會比較low noise ...
rutellor 發表於 2018-2-11 01:09

都係來自底板運行?

請問叫咩名依舊野,功用係?
9608 發表於 2018-2-11 11:51

USB 3.0 backplate,

買底板多數跟一條
自己買好似$20左右
系south bridge直接引出USB, 唔經劣質底板走線干擾