求救!對電腦喇叭零認識!

想請問各位師兄!因我今日回家後發現電腦喇叭壞左,希望師兄可比d意見買邊隻好

因我本身係用緊JBL Pebbles, 但因為其實我打機聽歌睇戲都係用佢,所以希望稍為買好少少,筆直在2000左右,但因為電腦枱比較細,希望喇叭大小亦可以相對地無咁大...麻煩各位師兄!

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

回覆 1# s02000589

Edifier S880DB  $14xx.

想請問各位師兄!因我今日回家後發現電腦喇叭壞左,希望師兄可比d意見買邊隻好

因我本身係用緊JBL Pebbles ...
s02000589 發表於 2019-2-27 03:38

買返 JBL

因我本身係用緊JBL Pebbles ...
s02000589 發表於 2019-2-27 03:38

CHING 請問係咪用緊JBL蝸牛?
好多Comment都話用半年後就自動壊,
佢塊電路板全部SMD零件, 維修有難度.......

Jbl蝸牛 用咗成年無壞
壞睇人點用
呢對喇叭仔係好聲但係唔可以來炸機一定燒
樓主鍾意Jbl聲就買返同牌子
Jbl聲特性比較爽聽歌一流

佢塊電路板全部SMD零件, 維修有難度.... ...
samchung04 發表於 2019-2-27 10:28

對呀~大概用左一年左右,所以都唔會維修了,希望可以買一隻更好既

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

Jbl蝸牛 用咗成年無壞
壞睇人點用
呢對喇叭仔係好聲但係唔可以來炸機一定燒
樓主鍾意Jbl聲就買返同牌子
Jbl ...
eric196511 發表於 2019-2-27 11:07

其實又無話一定咩牌子既~不是果陣聽朋友講呢隻平靚正,體積又細,就咩都無諗買左

Edifier S880DB
Fostex PM0.4d

佢塊電路板全部SMD零件, 維修有難度.... ...
samchung04 發表於 2019-2-27 10:28

因為USB囉電,好多電腦個USB電流質素唔得.....

佢入面好易俾靜電之類打死,設計唔夠好......

但聲真係正,1K樓下都無似樣既對手

入隻呢D, 約260