求 DAC 推介

因為沒有地方 , 目前用的音箱是 edifier luna eclipse e25, 現在想更換 DAC , 想請問以下 DAC 那隻比較適合 , 或有什麼性價比高的 DAC 推介 ?
1. Topping DX 3 Pro
2. Topping D50
3. Topping DX 7s
4. 偉良 SU5
5. 偉良 SU6

Many thx

除左Topping DX 3 Pro
其實部部咁上下 睇下邊部平入邊部囉 同埋睇下要唔要藍芽

除左Topping DX 3 Pro
其實部部咁上下 睇下邊部平入邊部囉 同埋睇下要唔要藍芽 ...
devilcat1 發表於 2019-3-6 12:40

唔知點解 , 總係覺得藍芽冇實線好 !
所以藍芽唔係考慮點 , 反而我一般只會聽歌同睇戲 .

唔知點解 , 總係覺得藍芽冇實線好 !
所以藍芽唔係考慮點 , 反而我一般只會聽歌同睇戲 . ...
impotence 發表於 2019-3-6 12:57

同埋SU5 係單春9038Q2M 都唔好考慮啦 得返2.3.5揀 你中意邊部就揀邊部囉

邊部平買邊部, 偉良 SU7
下面呢部都幾有趣
https://item.taobao.com/item.htm ... amp;id=532974857725

Topping D50我同事用緊~

Topping D50我同事用緊~
KOJI 發表於 2019-3-6 21:01

拓品就有新版D50出,等等

via HKEPC Reader for Android

回覆 7# taingaukwai
咁快?

我都用緊D50,音質OK,但兩個小毛病:
1)OLED 會有印,基本上顯示資料是固定的,一定有印。
2)Firmware 有啲bug,有時轉bit rate或 PCM 轉 DSD 會撻一聲,有時轉DSD會認唔到。關機開過,通常正常返。

拓品就有新版D50出,等等  

via HKEPC Reader for Android
taingaukwai 發表於 2019-3-6 23:37

幾時出 ? 有乜唔同 ? 同埋價錢幾多 ?