[開箱] yamaha r-n803 wharfedale d320

揀左好耐幾經辛苦終於 買到翻屋企,  但發覺好多問題....

1,我唔識插喇叭線.....
2, 我睇部電腦底版支持S/PDIF輸出  但想插戈陣 睇一睇背版沒.... 再上網睇 原來係內面.....
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

PC>LAN cable/WiFi>amp>speaker

你底板係咩型號? 應該多數有光纖輸出架啵!
喇叭線係隨機送定係自己買? 應該有jumper, 如果無就要夾喇叭線蕊, 要將條喇叭線劏皮, 然後將線蕊夾入喇叭線輸入頭夾實, 擴音機端都係咁做, 正還正, 負還負, 唔係自己去買jumper自己入都得, 再唔係拎去賣喇叭線舖叫佢地幫你搞! 希望你明白!

你底板係咩型號? 應該多數有光纖輸出架啵!
喇叭線係隨機送定係自己買? 應該有jumper, 如果無就要夾喇叭線蕊 ...
168Sum 發表於 2019-3-16 13:23

喇叭線係送,底版有,但要自己拖出黎,入邊有個2針spdif,,,又要係淘記買個面版,喇叭線要去皮?點搞

喇叭線係送,底版有,但要自己拖出黎,入邊有個2針spdif,,,又要係淘記買個面版,喇叭線要去皮?點搞 ...
卡洛斯牛頓 發表於 2019-3-16 14:18

你個底板係咩型號? 你影多啲喇叭線睇睇, 得一幅了解唔多!

喇叭線係送,底版有,但要自己拖出黎,入邊有個2針spdif,,,又要係淘記買個面版,喇叭線要去皮?點搞 ...
卡洛斯牛頓 發表於 2019-3-16 14:18

以前嘅底板有跟 backplate

用光纖啦 803有光纖

係囉 點解唔係買哥到叫佢上門幫手插

wharfedale d320

搞左一晚 終於搞點左...用住藍芽USB 住先..... 等淘記光纖面版到左 再插電腦聽...

話時話,有冇師兄介紹 有咩網站有FLAC聽?  或者DSD

我平時都係上網係MOOV聽....MOOV用手機版先有無損聽...平時都係用模擬器當手機上, 開無損聽~

用藍牙 哂左部機啦 你主板唔係本身有光纖咩? 主板光纖插803光纖咪出到聲囉 你都博好左音箱囉