間屋翻新完,點放喇叭好?

現況如上圖,一切仍然執緊。但個櫃咁嘅款式,喇叭唔知點放好。雖則只係cheap嘢嚟。
以前係放櫃上面,落釘。而家應該買對腳落地?但而家兩邊又分得好開。

請各位師兄幫忙俾點意見。

現況如上圖,一切仍然執緊。但個櫃咁嘅款式,喇叭唔知點放好。雖則只係cheap嘢嚟。
以前係放櫃上面,落釘 ...
ntony 發表於 2019-4-1 03:44

要聽歌好聲,左右喇叭一定要大家同一水平咁放
唔可以一高一低

以前係放櫃上面,落釘 ...
ntony 發表於 2019-4-1 03:44

咁搞野.你設計個櫃時.無諗過要安置個喇叭
一糸整多個箱仔浪高佢
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

個櫃都好搞野下..  一邊有一邊無.. 去日本城買將膠凳仔搞掂..

如果係以前年代, 放十本"黃頁" 墊高就可以 ...
kzzs7 發表於 2019-4-1 11:52

應該唔係愚人節節目來㗎?
係呀,對喇叭個年代一定有黃頁任拎。

要聽歌好聲,左右喇叭一定要大家同一水平咁放
唔可以一高一低
marklau 發表於 2019-4-1 23:28

所以頭痕。如果左邊喇叭放上矮櫃的話,即使落釘,部黑膠又想放起同一個平面。

咁搞野.你設計個櫃時.無諗過要安置個喇叭
一糸整多個箱仔浪高佢
...
R大魔王 發表於 2019-4-1 23:32

其實係俾裝修安排插座位時,個高度同位置唔好,攪到勁萬買櫃。然後家人對櫃嘅選擇又令我勁難買到合適嘅櫃⋯⋯我已經起買櫃時盡量揀個可以俾我有機會放到對喇叭。家人亦以「起佢合意嘅選擇裡」盡量揀個我有機會俾喇叭埋位嘅一個櫃⋯⋯

呢度師兄非富則貴,唔係有自己獨立書房就有二千尺以上複式單位自己一個人住咁款喎。
平時頂多只係留個人過一晚夜嗰隻。

想請教一下,去淘寶自訂高低腳架會唔會影響音質?放起矮櫃上面腳架,腳底下係唔係要加多塊板?

的起心肝掛牆,掛電視左右

去TB 買個一樣高既紅酒箱打直放就得啦, 下面重可以放野
我之前屋企類似情況, 專登去花墟搵個黑色玻璃窄身花樽當喇叭腳用又平又靚

所以頭痕。如果左邊喇叭放上矮櫃的話,即使落釘,部黑膠又想放起同一個平面。

其實係俾裝修安排插座位 ...
ntony 發表於 2019-4-2 01:20

你買多個櫃或喇叭架已經解決

/forum/viewthread.php?fid=25&tid=2492477&page=1
/forum/viewthread.php?fid&tid&page