2萬內可以砌套5.1及7.2嗎(連擴音機)

訊源係電腦,用Cambridge砌好唔好?
師兄有好野推薦嗎?

回覆 1# bilody

最好去實體店試

俾你參考 2017年頭買, 5.1
Klipsch R-25c $2100
Klipsch R-15m $2100
Klipsch R-14s $2300
Klipsch R-10sw $2930
Onkyo txnr656 $4400

回覆 1# bilody

如玩5.1 可以用Denon X3600H, 有IMAX Enhanced, 仲有推力都大啲
Total ~17000

如玩7.2
擴音機: ~4000 Denon, Onkyo, Yamaha
Center channel: ~2000
Front & back L/R: ~2000
L/R surround: ~2000
Subwoofer: ~3000
Total ~24000

如玩7.1
Total ~21000

訊源係電腦,用Cambridge砌好唔好?
師兄有好野推薦嗎?
bilody 發表於 2019-8-28 23:44

cambridge audio 果隻AV AMP好舊下2015年出
佢玩STEREO多
AV AMP玩日本機啦~
ONKYO, DENON, YAMAHA, MARANTZ都好好
20K要一套唔難 去友誠試下先
因為唔同屋企SIZE有唔同要求 睇左先好
要靚可以KEF E305一套都唔駛一萬加AMP已經可以
WHARFDALE DX-2仲平D 評價都好好

感謝兩位師兄指教,搵日真係要行行先
有冇良心鋪頭介紹

回復 5 #bilody

德發地庫

via HKEPC Reader for Android

回復 bilody

德發地庫  

taingaukwai 發表於 2019-9-3 00:58

德發D野好多睇落好貴 唔太敢入去
我上友誠多
因為SALES唔理我

回覆 7#

係...行過德發感覺貴野氣場好勁
上友城行左轉,可能見我年輕唔似黎消費,完全放任我行

回復 7 #

睇落貴係佢標建議售價,小弟樓上樓下都巡過,如果你有心,同一件貨地牢係平啲,當然前题係你開口問。

回覆 9# taingaukwai

仲要表明會買, 2年前試過走去問一set 5.1 加AMP都係俾list price我.