有咩方法提升低音(DAC耳放)

本身用緊OCTAVART Champs-élysées加MASSDROP HD6XX同DT770PRO
覺得低音唔多夠, 平時聽開Band sound, live concert
有咩方法可以搞搞佢,換fuse,換headphone線?
麻煩師兄比啲意見

換運放......一係換耳機 K712 無敵推介

換運放......一係換耳機 K712 無敵推介
devilcat1 發表於 2019-10-12 01:24
你講真架

你講真架
118205 發表於 2019-10-12 01:26

咁換fuse,同headphone線囉

咁換fuse/headphone線有冇咩牌仔推介吓
入坑冇耐, 多多指教

k712有機會都會試吓

咁換fuse/headphone線有冇咩牌仔推介吓
入坑冇耐, 多多指教

k712有機會都會試吓 ...
Lotto 發表於 2019-10-12 01:50
覺得低音唔多夠,首要就係放棄開放式
K712曾經擁有,要低音的話,唔會揀佢,唔信去試下就知

K712曾經擁有,要低音的話,唔會揀佢,唔信去試下就知 ...
118205 發表於 2019-10-12 01:57

712好難找到demo 了

K712曾經擁有,要低音的話,唔會揀佢,唔信去試下就知 ...
118205 發表於 2019-10-12 01:57

唔係架 我以前有隻712 用耳擴推 棉哥邊放木枱 隻712識跳架 低音都幾足下 但如果純玩低音 佢唔係最好哥隻

712好難找到demo 了
tskso 發表於 2019-10-12 02:06
呢樣真

唔係架 我以前有隻712 用耳擴推 棉哥邊放木枱 隻712識跳架 低音都幾足下 但如果純玩低音 佢唔係最好 ...
devilcat1 發表於 2019-10-12 03:12
我相信樓主聽開果隻,應該唔係要呢隻低音