二千零蚊budget,咩組合比一對sonos play 1 聲更靚?

如題

via HKEPC Reader for Android

Hivi H5 MK2 or D1090

其實5K樓下多媒體音箱,惠威係屈機般存在
幾乎成SET野自己生產晒,成本壓到好低,質素又有咁上下

如果唔需要SONOS PLAY1 賣點個D功能
(設計/細隻/一件頭/無線多聲道匹配)

傳統主動式2.0 /2.1 2K價位多數都會好聲過佢
個人推薦漫步者 s360db 同 S2000MK III
S360DB可以去黃金試聽, MK III 就應該未開賣, 可以試MK II 先

回覆 3# fon2031990

師兄我想買s880db我想問而家仲值唔值得入手?,同埋連接藍牙之後出嚟嘅效果好唔好?

Hivi H5 MK2 or D1090

其實5K樓下多媒體音箱,惠威係屈機般存在
幾乎成SET野自己生產晒,成本壓到好低,質 ...
nhoj 發表於 2019-10-16 00:10

你唔係玩漫步者架咩?

如題

redcarcar 發表於 2019-10-15 23:21

2千幾比著我會玩 DIY擴加DIY箱

如果點都要玩多媒箱的話 惠威 M200MKiii 應該係最好聲既 佢用自家既HIFI箱 不過入面推哥份野雞姐

如題

redcarcar 發表於 2019-10-15 23:21

我冇聽過sonos play 1
你係咪 apple 用家?  我覺得Homepod d 聲已經唔錯, 又啱你budget, 缺點係冇藍牙同 aux in
或者 Edifier S880DB, 仲有錢剩淘隻平平地 streaming player

如題

你唔係齊晒set架咩? 換左佢咁大工程?

ching, 搭單問有咩streaming player推介? Thanks

我冇聽過sonos play 1
你係咪 apple 用家?  我覺得Homepod d 聲已經唔錯, 又啱你budget, 缺點係冇藍牙同  ...
dipsy 發表於 2019-10-16 08:09

ching, 搭單問有咩streaming player推介? Thanks
ichigo1000 發表於 2019-10-16 10:03

我冇(未)買
因為我用緊 homepod
最近留意緊 Raspberry Pi 加Dac 板,功能多(我要支援 airplay),聲音應該唔錯

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)