[音箱] 求三千左右書架喇叭推薦

心目中有DALI、ELAC、Mission等牌子,但ELAC和DALI香港無代理!聽過KEF同軸自已不喜歡!

I am using Q acoustics.

剛剛在Amazon買了ELAC Debut B5.2 (都係因為代理問題同Amazon啱啱減價)
高中音不錯, 低音較混,  可能未煲夠問題
本身想買Dali Oberon 1 不過有小小out budget (香港應該有代理喎)
好多人推樓上的 Q acoustics 3020
或者 Mission LX-2
利申: 以上我都冇聽過, 純粹睇價

Q acoustics 易玩 易夾 野

小弟之前  concept 20 開箱

Dali 不錯

LEE 個價淨低水貨DALI
有源好似仲多選擇少少.....

回覆 6# nhoj
DALI 只有ZENSOR 3和SPEKTOR 2選擇,售價一樣!那對軙好?

回覆  nhoj
DALI 只有ZENSOR 3和SPEKTOR 2選擇,售價一樣!那對軙好?
xnson 發表於 2019-10-25 16:57

音響野正路計有新買新
利申:聽過zensor無聽過SPEKTOR

音響野正路計有新買新
利申:聽過zensor無聽過SPEKTOR
nhoj 發表於 2019-10-25 17:06

我聽人話ZENSOR 3低音太重不知真定假,我以聽人聲做主打!

我聽人話ZENSOR 3低音太重不知真定假,我以聽人聲做主打!
xnson 發表於 2019-10-25 18:23

肯定唔會
覺得過重的話,一係口味問題,一係環境處理得唔好