請推介SACD player

via HKEPC Reader for Android

回覆 1# 173
不知樓主預算多少?
朋友用k-07x(他說已停產可能有貨尾,或考慮最新k-07xs),可曰後加鐘提升更高質素,
他也是這樣的,另一部sa-ki Ruby,朋友說最近有新價錢(比他之前買平左dd).
以上兩部可以當usb dac用,至於囗味方面要樓主去聽下合不合啦~

回覆  173
不知樓主預算多少?
朋友用k-07x(他說已停產可能有貨尾,或考慮最新k-07xs),可曰後加鐘提升更高質 ...
KOJI 發表於 2020-3-31 19:03

貴嘢嚟喎

回覆 3# 173
樓主預算多少?

回覆  173
樓主預算多少?
KOJI 發表於 2020-3-31 20:02

二萬左右

Pioneer PD 70AE

二萬選擇不多, Pioneer 及天龍2500 都可以岩budget, 天龍沒有XLR 輸出請注意, 但Pioneer好似係大馬生產的 (天龍係日產), 要自己取捨

我都睇呢個range的SACD機,有考慮再上一級,就係馬蘭士(4萬),及金仔或2嫂 (5萬以上)

點解要考慮?主要係宜家出的SACD碟多數都係流野(CD升頻或PCM 24/96升頻), 投資 SACD 不如投資買DAC好過 , 雖然多數SACD機都可能做USB DAC, 但注意天龍2500唔得

Pioneer PD 70AE
kenken33 發表於 2020-3-31 23:32

香港行貨全部舖無得賣

二萬選擇不多, Pioneer 及天龍2500 都可以岩budget, 天龍沒有XLR 輸出請注意, 但Pioneer好似係大馬生產的  ...
kinghung 發表於 2020-4-1 08:39

想買先瘋,但無行貨買 天龍我有留意。

回覆 5# 173
問左朋友,他說上月去友誠問過sa-ki ruby二萬頭.