一萬元入門amp+喇叭可以推介?

想睇下一萬元入門amp+喇叭可以點.
聽歌多,都會睇戲, NETFLIX.

小弟之前無咩研究,所以問下

個廳係鑽石廳, 所以soundbar好似無咁好..

onkyo 703 之前做過4k左右
唔知賣曬未

一萬唔係好見洗
聽歌多 NETFLIX
可以考慮下買有 pre out amp
可以作為擴充或者玩主動式喇叭
其它啲錢用嚟買 ...
naomi 發表於 2020-7-18 21:18

Amp 轉 onkyo nr 696?

一萬唔係好見洗
聽歌多 NETFLIX
其它啲錢用嚟買 ...
naomi 發表於 2020-7-18 21:18

AV Amp 有pre out amp 好玩好多, 基本必備

一萬唔係好見洗
聽歌多 NETFLIX
其它啲錢用嚟買一對比較好嘅主音喇叭
喇叭線可以用 lan card
環繞聲喇叭天空喇叭
可以淘拆機音箱頂住檔 十幾至幾十蚊有一對(畀心機搵真係有啲好唔錯)
係隻subwoofer比較難諗
( surround 其實隻中音出得最多聲 )

Denon x2600h上網睇好似勁D.. 加埋唔駛一萬....不過喇叭線要再買嗎?
wpf169 發表於 2020-7-18 13:16

俾我就會將啲錢用盡買隻好啲subwoofer。amp 1600H 定2600h 可以去試聽下先

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

放你最大budget係喇叭度. 其餘錢買AMP同環繞.

1萬蚊平平地可以玩atoms 7.1 or 5.1.2, Denon x1600h, WHARFEDALE DX-2 5.1 再加對環繞喇叭。

via HKEPC ...
KEANELAM 發表於 2020-7-18 09:33

Denon x2600h上網睇好似勁D.. 加埋唔駛一萬....不過喇叭線要再買嗎?

想睇下一萬元入門amp+喇叭可以點.
聽歌多,都會睇戲, NETFLIX.

小弟之前無咩研究,所以問下

個廳係鑽石廳, ...
wpf169 發表於 2020-7-18 00:49

1萬蚊平平地可以玩atoms 7.1 or 5.1.2, Denon x1600h, WHARFEDALE DX-2 5.1 再加對環繞喇叭。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)