[音箱] 喜出望外部Edifier R1700BTs係支援aptx HD

之前上網睇spec, Edifier R1700BTs只係支援Bluetooth 5.0和apt-x, 原來亦支援apt-x HD.

比我想像中聲音要好, 亦估唔到對speakers都幾重下.
仲扮係bi-wire駁speaker比高/中低音drivers!

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

https://www.ramboxs.com.hk/product/edifier-r1700bts/

呢度都話係支接援藍牙 5.0 與 QUALCOMM APTX HD

via HKEPC Reader for Android

https://www.ramboxs.com.hk/product/edifier-r1700bts/

呢度都話係支接援藍牙 5.0 與 QUALCOMM APTX HD

...
netimes 發表於 2021-1-7 21:47

係播, 不過我冇留意香港代理個spec, 我多數去左Edifier廠商美國那邊個website睇.

Edifier R1700BTs廠商美國website都係話只有apt-x.

其實之前我係考慮緊買Edifier R1280DBs, R1700BTs, 還是S2000MKIII.
R1280DBs就貪佢平, 但就冇apt-x; R1700BT就有apt-x; S2000MKIII就有aptx HD,
但就比較貴!

咁我最後買左R1700BTs, 點知佢都係支援aptx HD, 早知我就唔洗考慮咁耐!

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

請問大約幾HK$ ?

請問大約幾HK$ ?
lam1997 發表於 2021-1-9 17:56

香港代理R1700BTs個價

我係深水埗腦埸見唔到R1700BTs有賣, 都係賣緊R1700BT舊model, 我見R1700BT最平係$700.
price.com亦搵唔到R1700BTs.
我隻R1700BTs係香港Ramboxs行貨, 係網購價$854!

深水埗我去過好多次腦場啲喇叭更新比其他地方慢或無入一啲型號唔出奇
因為商戶重有好多型號未清所以唔一定咁快入新型號

你要知道開始轉用aptx adaptive了,個喇叭有HD有乜出奇,TWS有HD就出奇啫。

粒QCC3031支援aptX HD

請問大約幾HK$ ?
lam1997 發表於 2021-1-9 17:56

腦場賣七百中,淘佬都六百,香港買當保養值舊幾?

你要知道開始轉用aptx adaptive了,個喇叭有HD有乜出奇,TWS有HD就出奇啫。
juno9 發表於 2021-1-12 16:45

唔係話對bluetooth speakers支援aptx hd好厲害.

係因為之前睇Edifier website話R1700BTs只係支援apt-X, 冇話會支援aptx HD.
點知買回來一試, 竟然係可以用aptx hd, 所以有d喜出望外!