請問呢種低音箱駁唔駁到呢?

擴音機: denon 3312
請問點駁呢?
thanks
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

請問點駁呢?
thanks
zidaneshiu 發表於 2021-9-13 14:24

就如樓上所講,隻subwoofer係passive(即不需要插電源),基本上係唔適合你部AV Amp用,你部AV Amp要用Active subwoofer(即係要插電源)。

Passive subwoofer一般用响Home theatre(即成套包Amp同speakers,有D有埋BD/DVD機)。

請問點駁呢?
thanks
zidaneshiu 發表於 2021-9-13 14:24

你隻係無源喇叭,要另外加Amp,建議你都係買隻AV用嘅超低音實際D。

嘥氣啦,佢隻低音就算再加amp接駁
都出唔到subwoofer d 低頻

請問點駁呢?
thanks

你隻十仔只可駁喇叭線, 而你部amp 係冇喇叭線的十仔輸出位。 所以直接係用唔到。

正如樓上ching 講, 除非你av amp pre out 去另一部amp , 再駁十仔。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

買部mono後級接係Denon SW pre out,後級喇叭輸出就接你果隻喇叭

正正經經買隻sub仔啦
你個隻被動放左佢啦
就算駁到都唔會好聲潛得深

被動就用Pre out

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)
cyberyeah 發表於 2021-9-13 14:50

ching ,
細佬唔識點插,pre out 個sw係插綫,得一個窿
低音箱係兩個駁喇叭綫
謝謝

被動就用Pre out