[鍵盤] 想搵數字鍵盤 ...青軸

想用黎打下9方咁,請問有無牌子型號推介,有線或無線
感謝

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

想用黎打下9方咁,請問有無牌子型號推介,有線或無線
感謝
ibmibm 發表於 2017-5-15 11:39

LEOPOLD 呢隻應該唔錯
不過聽講有部份型號係出"錯" KEYCODE

masseffect 發表於 2017-5-15 13:30

謝回覆,本來想搵無線版本但似乎咩軸都好,無乜選擇同埋幾貴下

LEOPOLD 呢隻牌子只有淘寶先有?黃金高登無得賣?

謝回覆,本來想搵無線版本但似乎咩軸都好,無乜選擇同埋幾貴下

LEOPOLD 呢隻牌子只有淘寶先有? ...
ibmibm 發表於 2017-5-15 14:12

去銀城搵魔鬼sir有賣

唔急既就淘寶啦 平D又多款

Ducky pocket?

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

唔急既就淘寶啦 平D又多款
wing356 發表於 2017-5-15 20:48

Magicforce個樣幾靚仔但同是Cherry軸都係無LEOPOLD 咁好打?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

masseffect 發表於 2017-5-15 13:30

即係鍵帽印錯還是打出黎個陣會錯

Magicforce個樣幾靚仔但同是Cherry軸都係無LEOPOLD 咁好打?
ibmibm 發表於 2017-5-16 15:33

呢隻極平...但個手感差好多,一來係薄身ABS ,同PBT 比差好遠
更大問題係個STABILIZER 好雞
一係就自己換,但佢好似係用無鉛錫線

申利,無LEOPOLD嗰隻,但有呢隻MAGICFORCE 同VARMILO 嗰隻
VARMILO 啲造工應該幾接近LEOPOLD

即係鍵帽印錯還是打出黎個陣會錯
ibmibm 發表於 2017-5-16 15:35

佢輸出個KEYCODE錯左

一個正常104 KEYBOARD 有兩個"1" KEY,但其實係兩個唔同嘅KEY 嚟,按落去係出唔到KEYCODE
所以SHIFT 1 (Q上面嗰個)同SHIT NUMPAD 1 係唔同嘅

正常嚟講,NUMPAD 應該出NUMPAD 嘅KEYCODE
不過LEOPOLD 嗰個會出打橫嗰排數字嘅KEYCODE